Direktsänd opera från New York – i Eksjö!

Redaktionen

FLUTE-Miklosa-as-Queen-of-the-Night_2373

Att ”gå på bio” förknippar de flesta med att titta på film. Men visste du att du kan se liveföreställningar från Metropolitan-operan i New York på Metropolbiografen i Eksjö? Nu vet du!

Under hösten och våren kommer du att kunna uppleva högklassig opera på hemmaplan. Säsongen rivstartar med Verdis Trubaduren som visas den 3 oktober och forsätter sedan med kända mästerverk som Tannhäuser och Trollflöjten.

– Att se opera på bio är en fantastiskt upplevelse i sig. Vi försöker också förstärka upplevelsen ytterligare bland annat genom mingel och servering i pauserna, berättar Ola Fjällman som är ordförande i Metropol Eksjö biografförening. Vår 4K-projektor ger en fantastisk bild, som också bidrar till upplevelsen, fortsätter han.

– Det är femte året vi kör opera på bion och nytt för i år att vi även vänder oss till en lite yngre publik med familjeföreställningar. Tjajkovskijs Nötknäpparen är ett sådant exempel, säger Ola Fjällman.

Förutom livesändningarna från Metropolitan kommer även föreställningar från Kungliga Operan i Stockholm, Bolsjojteatern i Moskva och den traditionella nyårskonserten med Berlinfilharmonikerna att visas på Metropol i Eksjö.

– Jag vill också passa på att tipsa om ”Alla ska bada”. En revyföreställning med Galenskaparna & After Shave som vi visar vid två tillfällen i höst, avslutar Ola Fjällman.

Föreställningar hösten 2015 – våren 2016

Biljetter köp via Metropols hemsida.

24/10 Alla skall bada (Galenskaparna, inspelad)

31/10 Tannhäuser (Wagner, Metropolitan, Live)

8/11 Hamlet (Shakespeare, Barbican Theatre, inspelad)

21/11 Alla skall bada (Galenskaparna, inspelad)

28/11 La Boheme (Puccini, Operan i Stockholm, Live)

11/11 Stilla natt, Julkonsert Göteborg symfoniker (live)

19/11 Nötknäpparen (Kungliga operan, Live)

9/1 Trollflöjten (Mozart,familjeföreställning,insp.)

16/1 Pärlfiskarna (Bizet, Metropolitan, Live)

30/1 Turandot (Puccini, Metropolitan, Live)

13/2 Medea (Börtz, Kungliga Operan, Live)

27/2 Dödsdansen + Dokumentär (Maximteatern, inspelad)

5/3 Manon Lescaut (Puccini, Metropolitan, Live)