Gör din egen spiderman-pumpa

Redaktionen

pumpa

Gör så här:

  1. Köp en pumpa (finns på Bringners).
  2. Klicka här för att ladda ner Spiderman-mallen
  3. Skriv ut mallen på ett papper och klipp ut de svarta detaljerna.
  4. Skär av toppen på pumpan så att du får ett ”lock” .
  5. Gröp ur pumpans innehåll. Ett tips är att spara pumpakärnorna och göra krispigt snacks, se nedan.
  6. Tejpa fast mallen på pumpan och skär ut efter hålen i mallen. Var försiktig när du petar ut delarna så att den inte går sönder.

Rostade pumpakärnorRostade pumpakärnor

När du har gröpt ur din pumpa kan du spara kärnorna och rosta dom, kärnorna är goda som snacks. Ta bort pumpaköttet, skölj väl och låt rinna av.

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på en plåt och strö över de sköljda kärnorna.

Ringla över lite matolja, t.ex. rapsolja och salt. Här kan du smaksätta som du vill, med t ex smaksatt salt, chili- eller vitlökspulver. Rör runt och blanda väl. Se sen till att kärnorna sprids ut ordentligt på plåten, de ska inte ligga på varandra.

Rosta nu kärnorna i mitten av ugnen i 20-30 minuter, tills de fått fin rostad yta. Rör gärna om då och då så att de inte blir brända.

När pumporna är slut…

paprikagubbar

När Halloween närmar sig så brukar det vara rykande åtgång på pumpor i butikerna och den som är ute i sista minuten riskerar att bli utan. Men det finns ingen anledning till panik. Det går nämligen precis lika bra med en paprika. Paprikan håller sig inte riktigt lika länge som pumpan, men pysselprocessen är precis lika underhållande. Vem kan göra den läskigaste paprikagubben? Tävla med dina kompisar!