Handelselever sätter fart på Rabattjakten

Magnus Östberg

På långlördagen den 27 april blir det rabattjakt i centrala Eksjö. Det är eleverna på handelsprogrammet på Eksjö gymnasium som står bakom idén som de hoppas ska stärka handeln i staden.

Den 27 april är det långlördag i Eksjö och butikerna håller öppet mellan 10-15. Då finns även möjligheter att både spara och tjäna pengar! Det är eleverna på handelsprogrammet som för andra året arrangerar Rabattjakten.

– Rabattjakten bygger på ett rabatthäfte där butikerna ger rabatt enligt lika olika upplägg. När du handlar får du en stämpel i ditt häfte och när du samlat minst två stämplar kan du vara med och tävla om presentkort, berättar Sofia Ringholm som är en av eleverna som driver projektet.

– Rabatthäftet finns att hämta i butikerna samt som bilaga i delar av Eksjö & co:s upplaga, säger Sofia.

Handelseleverna kommer att finnas på torget under långlördagen för att ta emot alla tävlande.

– När du fått dina stämplar kommer du upp till oss på torget och löser en rebus. Har du fler än två stämplar kan du få ledtrådar till lösningen, säger Ida Fridlund-Järverud.

Målet med Rabattjakten är att stärka handeln i Eksjö och visa upp bredden av butiker som finns i staden.

– Vi vill att det ska bli en ”win-win” för både handeln och eleverna. Eleverna gör detta som sitt gymnasiearbete och handeln får förhoppningsvis lite extra skjuts, säger Thomas Tellfjord som är lärare på handelsprogrammet.