Rabattjakten tar fart i Eksjö

Redaktionen

På långlördagen den 28 april blir det rabattjakt i centrala Eksjö. Det är eleverna på handelsprogrammet på Eksjö gymnasium som står bakom idén som de hoppas ska stärka handeln i staden.

Det är för många som handlar i storstäderna och på nätet. Det konstaterar Adam Rydholm, student på handelsprogrammet i Eksjö och projektledare för ”rabattjakten”.
– Vi ser en trend där många vill åka till de större städerna för att handla – men det mesta finns ju här i Eksjö. Om vi inte handlar i Eksjö så kan vi inte heller räkna med att ha så många butiker kvar. När vi pratade om det i klassen så kom vi på idén att försöka göra något för att gynna handeln här i Eksjö och då tog vi fram rabattjakten, berättar Adam.

Rabattjakten är lika enkel som genial. Du hämtar ett rabatthäfte (antingen på torget på långlördagen eller hos någon av de medverkande butikerna under veckan innan) och använder minst tre av erbjudandena. Då deltar du i en utlottning på presentkort till ett totalt värde av 5000 kronor.
– De erbjudanden som vi har med i rabatthäftet är väldigt bra. Hos en del får du rabatt på ett köp och vissa butiker har en viss procent på hela sortimentet. Så vi tror att det kommer att locka många att delta, säger Adam.

Projektgruppen som driver rabattjakten består av tio elever som alla går på handelsprogrammet.
– Men vi har haft väldigt bra stöd av Eksjö handel i detta också, avslutar Adam.

Under hela långlördagen den 28 april kommer eleverna att finnas på torget i Eksjö.