Rasta tar plats i Abborraviken

Kristoffer Karlsson

Sedan den 1 juli finns en ny bekantskap ute i Abborraviken. Det är Rasta som har slagit upp portarna för sitt välkända koncept i Eksjö.
– Vi har haft en jättebra start och många har hittat hit, berättar Caroline Ottosson Lindvall som är platschef.

Med sina 10 hotellrum, restaurang och butik så står Rasta redo att ta emot både resenärer och lokala lunch- och frukostgäster.

rasta

– Vår främsta målgrupp är yrkestrafiken. Hos oss vet de vad de får, då vi har samma meny i hela landet. Vi har bra parkeringsytor och kan utan problem ta emot både lastbilar och bussar, berättar Thomas Tuvesson, som är regionchef på Rasta.

De första månaderna har gått över alla förväntningar och många resenärer har valt att göra ett stopp på Rasta i Eksjö.

– Det finns ingen liknande anläggning i närheten, så vill man äta god husmanskost eller en stadig frukostbuffé så passar det utmärkt att stanna till hos oss, säger Thomas Tuvesson. Många känner ju till

Rasta sedan tidigare och det är ett populärt ställe för de som rör sig mycket på vägarna, fortsätter han.

Abborraviken är en riktig knutpunkt och här passerar dagligen en stor ström av resenärer och yrkeschaufförer.

– Vi har ett bra läge och ett omtyckt koncept som vi vet fungerar väl. Vi gör vissa lokala anpassningar, men i stort sett så är det samma upplevelse oavsett vilken av våra 27 Rasta-anläggningar som du besöker, förklarar Thomas Tuvesson.

På anläggningen, som idag sysselsätter tio fast anställda, finns även möjlighet att ta emot konferensgäster.

– Vi kan erbjuda ett helhetskoncept, med konferens, mat och till och med övernattning om man så önskar. Vi har redan en hel del bokningar inför hösten, berättar Caroline Ottosson Lindvall.

Inför öppningen har lokalerna renoverats och i viss mån byggts om, och det finns många spännande framtidsplaner för anläggningen i Eksjö.

– Vi ser stora möjligheter här. Ett av de första utvecklingsprojekten blir att försöka utöka butiken, både storleks- och sortimentsmässigt, avslöjar Caroline Ottosson Lindvall.