Renoverad veteranbuss visas upp på Nifsarpsdagen

Redaktionen

Mats Klasson (vd/gymnasiechef), Linus Åsberg, Rogier Koelmans och Filip Nilsson har lagt över 4000 timmar på att totalrenovera en Setra S11 från 1966 som nu är färdig att tas i trafik.

Nifsarpsdagen är ett välbesökt arrangemang som hålls på Nifsarpsskolan i maj varje år och lockar många besökare – bland annat på grund av utställningen av veteranfordon. Här visar skolan upp sina senaste projekt och i år är det premiär för en buss som fått mycket kärlek under snart fyra år.
– Det är en Setra S11 från 1966 som vi började renovera när jag gick första året på gymnasiet. Då var den rostig och totalt förfallen, men nu är besiktningen bokad och det känns kul att få vara med ända till slutet, säger Linus Åsberg som lägger både kvällar och helger på att renovera bussen, trots att han tog studenten förra året!

Projektet har bestått av en kärntrupp på fyra personer med skolans vd, Mats Klasson, i spetsen. Under många hårda arbetspass har bussen genomgått en total förvandling från rosthög till körbart fordon.
– Rosten har tagit ungefär 80 procent av tiden. Sedan har vi bytt ut i princip allt förutom taket. Vi har klätt om stolar, bytt paneler, renoverat golv, insteg och ännu mer, säger Filip Nilsson (som även han tog studenten 2017).

Innan det är dags för bussen att ställas ut på Nifsarpsdagen ska den först köras till Göteborg tillsammans med skolans tre andra veteranbussar.
– Våra bussar är kända över stora delar av Europa och det är många som vill titta på dem. Därför känns det extra kul att ”setran” nu är färdig och vi hoppas många kommer och tittar, avslutar Rogier Koelmans.

Nifsarpsdagen…

…äger rum den 26 maj kl. 10-13 på Nifsarpsskolan. Evenemanget smygstartar dock på kvällen innan med Truck Meet som hade premiär förra året.