Fisk- och skaldjursbutik öppnar i augusti

Magnus Östberg

I augusti öppnar Rosso en fisk- och skaldjursbutik på Södra Storgatan 14. Tillsammans med Ambri´s Italien hoppas Lena Hagström och Frida Törnwall kunna bjuda på nya smakupplevelser.

– Vi älskar fisk och skaldjur och har haft tankarna på att starta en restaurang eller butik i flera år. När vi såg att Rud Olssons lokal blev ledig tänkte vi att “nu kör vi”, berättar Lena.

Anledningen till samarbetet med Ambri är lika enkelt som självklart.

– Vi är stamkunder hos Ambri och vi förstod att han också ville ha lite större lokal. Så vi frågade honom och han nappade direkt. Tillsammans kan vi få en bra kombination på vårt utbud, säger Lena.

Utöver butiksdelen kommer Rosso och Ambri´s servera lättare rätter på både vardagar och helger. Dessutom kommer de att
genomföra olika temakvällar under hösten.

– Vi kommer att ha fullständiga rättigheter och kunna bjuda på en komplett smakupplevelse med olika teman under utvalda kvällar som går att boka, säger Lena.

Ambri Felli tror också att flytten kommer att bli ett lyft.

– Jag är jättetacksam för de fyra år som jag haft butik på Södra Storgatan 5. Men tillsammans med Rosso kommer jag kunna erbjuda ännu bättre service och smakupplevelser, säger han.

I skrivande stund pågår totalrenovering av hela lokalen och Lena och Frida söker också personal till butiken.

– Vi har fortfarande en deltidstjänst ledig och vi behöver också fler timvikarier. Så har du erfarenhet av butik eller restaurang är du mer än välkommen att höra av dig, säger Lena.