Saluhall & glassfabrik ger nytt liv på Lilla torget

Redaktionen

Planerna på en stor och rymlig saluhall på Vaxblekargården har Jonas Persson lagt på is i väntan på att pandemin ska vaccineras bort, men han ligger knappast på latsidan. Till sommaren öppnar Lilla Saluhallen och Eksjö Glassfabrik på Södra storgatan.

– Det är en satsning på lokalt producerat hantverk, mat och sötsaker från hela Småland, berättar Jonas.

Lilla Saluhallen kommer ha tolv sittplatser inomhus och förutom sötsaker på menyn kommer du också kunna köpa smörrebröd.

– Jag tror det är något som kan passa i utbudet här i staden och det är något som inte finns idag. Priserna kommer ligga på 30-50 kronor men då kanske du får äta 2-3 stycken om du ska kunna jämföra det med en dagens lunch, säger Jonas.

Lilla Saluhallen hittar du där Mariannelunds karamellkokeri huserat under de senaste åren. Vägg i vägg ligger glassfabriken och längs hela huskroppen kommer det blir gott om sittplatser ända upp på Lilla torget.

– Totalt blir det 76 sittplatser och på torget kommer kommunen sätta upp ytterligare cirka 30 sittplatser så detta kommer att ge nytt liv till torget – ungefär som det var förr i tiden, berättar Jonas.

I glassfabriken kommer du kunna njuta av glass i många olika smaker. Både glassen och smörrebrödet tillagas på Eksjö stadshotell.

– Det kommer bli mycket spännande att se hur det här tas emot. Drömmen är ju att det faller väl ut hos både Eksjöbor och turister så att vi kan öka ambitionen för både saluhall och glassfabrik om några år.