Sandins skor firar 20 år

Redaktionen

I år är det 20 år sedan Johanna Sandin tog över skobutiken från sin far, Ebbe. Och det firas från slutet av september ända fram till jul med besök av leverantörer och speciella erbjudanden.

Det är en skobutik med långa anor som ligger på Södra storgatan. Enligt ryktet har det drivits skobutik i lokalerna ända sedan sekelskiftet 1900. 1954 öppnade Ebbe Sandin “Sandins skor”, och sedan 1997 är det Johanna Sandin som driver butiken.
– Jag är uppväxt med skobutiken, säger Johanna, och förklarar att hon brinner för det personliga mötet som blir i en butik. Här kan vi visa vår kunskap och erfarenhet, förklarar hon.
– Vi är en fristående butik som inte är knuten till någon kedja, det gör att vi väljer helt och hållet vilket sortiment vi ska ha i butiken och kan hitta guldkornen från leverantörerna.

Och nu har det gått 20 år sedan starten, hur ska ni fira?
– Det gör vi tillsammans med våra kunder. Under hösten kommer vi ha erbjudanden och besök av olika leverantörer i butiken.
– Redan till på torsdag (28/9 reds. anm.) får vi besök av en leverantör av inlägg och specialsulor, i samband med det får våra kunder en kostnadsfri fotscanning. Då får man veta om man behöver, och i så fall vilka, inlägg i skorna. Med rätt inlägg hamnar foten perfekt i skorna.

Hur har ni utvecklat er under åren?
– När pappa hade butiken fanns ett stort sortiment av finskor, men trender och mode ändras, och den delen har minskat. Folk använder inte finskor på samma sätt nu som då, nu är det mer olika former av boots som gäller, även till fest.
– Vi är en butik för hela familjen, där både föräldrar och barn kan köpa skor. Det är en ständig balansgång för att hitta rätt sortiment till dam, herr och barn.

Framtiden
– Framöver kommer vi att fortsätta att göra det vi brinner för, att erbjuda snygga skor av hög kvalitet och bygga relationer med våra kunder här i butiken, säger Johanna. Det är fantastiskt roligt att se de som vuxit upp med skor från Sandins, nu kommer hit med sina egna barn.
– Vi finns med genom hela livet, avslutar Johanna med ett leende.