Eksjöprofiler

Sandins skor firar 20 år

I år är det 20 år sedan Johanna Sandin tog över skobutiken från sin far, Ebbe. Och det firas från slutet av september ända fram till jul med besök av leverantörer och speciella erbjudanden.

Det är en skobutik med långa anor som ligger på Södra storgatan. Enligt ryktet har det drivits skobutik i lokalerna ända sedan sekelskiftet 1900. 1954 öppnade Ebbe Sandin “Sandins skor”, och sedan 1997 är det Johanna Sandin som driver butiken.
– Jag är uppväxt med skobutiken, säger Johanna, och förklarar att hon brinner för det personliga mötet som blir i en butik. Här kan vi visa vår kunskap och erfarenhet, förklarar hon.
– Vi är en fristående butik som inte är knuten till någon kedja, det gör att vi väljer helt och hållet vilket sortiment vi ska ha i butiken och kan hitta guldkornen från leverantörerna.

Och nu har det gått 20 år sedan starten, hur ska ni fira?
– Det gör vi tillsammans med våra kunder. Under hösten kommer vi ha erbjudanden och besök av olika leverantörer i butiken.
– Redan till på torsdag (28/9 reds. anm.) får vi besök av en leverantör av inlägg och specialsulor, i samband med det får våra kunder en kostnadsfri fotscanning. Då får man veta om man behöver, och i så fall vilka, inlägg i skorna. Med rätt inlägg hamnar foten perfekt i skorna.

Hur har ni utvecklat er under åren?
– När pappa hade butiken fanns ett stort sortiment av finskor, men trender och mode ändras, och den delen har minskat. Folk använder inte finskor på samma sätt nu som då, nu är det mer olika former av boots som gäller, även till fest.
– Vi är en butik för hela familjen, där både föräldrar och barn kan köpa skor. Det är en ständig balansgång för att hitta rätt sortiment till dam, herr och barn.

Framtiden
– Framöver kommer vi att fortsätta att göra det vi brinner för, att erbjuda snygga skor av hög kvalitet och bygga relationer med våra kunder här i butiken, säger Johanna. Det är fantastiskt roligt att se de som vuxit upp med skor från Sandins, nu kommer hit med sina egna barn.
– Vi finns med genom hela livet, avslutar Johanna med ett leende.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Eksjöprofiler, Nya butiker & restauranger"

Foto: Magnus Östberg Som mittsexa i Lugi gör Markus Sjöbrink sin femte säsong i handbollens högsta serie. Men målet är högre än så. – Jag drömmer om en plats i landslaget, berättar han. Namnet Sjöbrink är i princip synonymt med handboll – i alla fall i …

Creative Living Design är grundat av Ann-Christine Karlsson (tv), Mikael Wiktorsson, Ebba Wiktorsson och Alexander Larsson. Creative Living & Design är ett nystartat inredningsföretag med välbekanta ansikten. En av grundarna är Mikael Wiktorsson so …

Esportaren Pontus Frost spelar i laget The Final Tribe. Tillsammans reser de världen runt och spelar Dota2. – Vi tillbringar mycket tid på flygplatser, berättar Pontus Frost. För alla under 30 är Esport lika självklart som fotboll och tennis. Idag finn …

Veterinärkliniken Tusen och en katt har flyttat in i gamla mejeriet på Österlånggatan 20. – Vi har känt att efterfrågan har ökat och vi växte helt enkelt ur våra gamla lokaler på Norra Storgatan, säger Sara Dufva Lundquist, som tillsammans med Helena U …

Pappa var musiklärare och mamma var trummis. Musiken har alltid varit en viktig och naturlig del i Moa Carlebecker Forssells liv. Idag försörjer hon sig som artist och låtskrivare under artistnamnet Cazzi Opeia. Moa deltog i TV4:s Idol 2009 och en enig …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Anders Wahlberg (tv), Eva Klahr och Anders Lundberg ser till att behövande familjer i Eksjö får mat och julklappar. I juletid blir det ofta uppenbart att förutsättningarna för julfirande är väldigt olika. En del konsumerar i överflöd medan andra knappt …