Semestra med din vårdcentral i fickan!

Kristoffer Karlsson

Med appen Bra Liv Nära så har du alltid tillgång till din vårdcentral – oavsett var du befinner dig.
– Fler och fler använder appen och det tycker vi är jättekul. Det gör också att vi kan fortsätta utveckla den, säger Ulf Österstad som är distriksläkare och verksamhetschef för arbetet med Bra Liv Nära.

Ulf Österstad, distrikts-
läkare och verksamhetschef för Bra Liv Nära.

I semestertider är Region Jönköpings app mer aktuell än någonsin. För oavsett om du befinner dig i New York, Varberg eller i Indien så har du tillgång till din egen vårdcentral direkt i mobilen.
– Vi är bemannade hela sommaren, berättar Ulf Österstad. Du kan boka en tid direkt i appen eller ställa dig i drop-in-kön. Hela besöket genomförs via videosamtal eller en vanlig meddelandekonversation, fortsätter han.

Att få rådgivning av en sjuksköterska via appen är gratis, och om du behöver hjälp med behandling eller att skriva ut ett recept så kostar det som ett vanligt läkarbesök.
– Efterhand som användandet ökar så flyttar vi in mer resurser och fler yrkeskategorier i Bra Liv Nära. Redan nu finns läkare, sjukgymnaster och samtalsterapeuter, och i höst kommer du att kunna träffa både kostrådgivare och tobaksavvänjare direkt i appen, berättar Ulf Österstad.

Appen skaffar du enklast genom att söka på Bra Liv Nära i App store eller Google Play.