Slagverk bland konstverk

Carina Engqvist

Mitt bland kinesiska Zue Taos skulpturer av tidningspapper, Janeric Johanssons fotoverk, Karin Wegsjö och Hanna Holmsteds bilder och Samuel Sanders installation kommer den suveräne slagverkaren Johan Bridges att ge en konsert under Kammarmusikfestivalen. Platsen är Konsthall Betel i Mariannelund.

slagverk

Den nedlagda kyrkan förvandlades i fjol till utställningslokal och har redan använts till installationer och utställningen Speak Truth to Power. Johan Bridges känner till att Konsthallen denna sommar har kinesiska förtecken och kommer att framföra musik som anspelar på den asiatiska atmosfären och kulturen. Akustiken i rummet lär vara lika fantastisk som ljuset som silar in genom de färgade glasfönstren, i violett, grönt och gult.
– Konsthall Betel lämpar sig utmärkt för konserter, det finns en väldigt speciell och rofylld känsla i det gamla kyrkorummet. Johan Bridges är en musiker i världsklass. Det blir en bra kombination, säger Johan Gärskog.
Publiken kommer att sitta både på stolar och kuddar på golvet. Om någon vill njuta av musiken liggandes går det också bra.
– Poängen med musik i konsthallen är att man ska njuta med alla sinnen. Det ska bli otroligt spännande att få vara med om detta, säger fastighetsägaren och kulturentreprenören Anna Mellergård.