Smaker från São Paulo i Eksjö

Magnus Östberg

Rilas är det senaste tillskottet i Eksjös restaurangutbud. Sedan starten den 6 mars har det gått i rykande fart på Södra Storgatan.

– Det är mycket som händer hela tiden – både sådant vi planerat och sånt man kanske inte har tänkt på, berättar Alexander Lins som är en av fyra som driver restaurangen.

De fyra vännerna kommer från São Paulo i Brasilien – men möttes i Eksjö. Rodrigo berättar att São Paulo är en gigantisk mix av hela världens kök.
– Vi kommer från en stad med 20 miljoner invånare och över 1 000 restauranger – så vår ambition har varit att erbjuda samtida maträtter men med en Brasiliansk känsla. Sedan starten har vi finjusterat menyn för att den ska passa det som kunderna efterfrågar och kompletterat med fler brasilianska rätter och även mer klassiska kötträtter, berättar Rodrigo.

Satsningen på restaurangen är en dröm för de två paren.
– Vi har lång erfarenhet av restaurangbranschen och brinner verkligen för att göra allt från grunden här i vårt eget kök. Men vi är också nyfikna på det svenska köket och hoppas kunna erbjuda en spännande mix här i staden som tagit emot oss med öppna armar, säger Adriana.