Hälsa

Smarta fottips: ta hand om dina fötter!

Team Olmed är ett ortopedtekniskt företag med butik och mot­tagning i Eksjö. De jobbar dels med patienter från Region Jönköping, men vänder sig också till privatpersoner med t.ex. fot- och knärelaterade besvär.
– Det vanligaste är att våra kunder har fotrelaterade besvär och vill få hjälp med individuella inlägg eller andra ortope­dtekniska hjälpmedel, berättar Linus Karlberg som är ortopedingenjör på Team Olmed i Eksjö.
På Team Olmed tillverkas produkter som är skräddarsysdda efter dina fötter.

1. Inlägg mot hälsporre

Hälsporre är ett av de vanligaste fotproblemen som orsakas av en överbelastad sena under foten. För att komma tillrätta med problemet bör du investera i ett par bra, vridstyva, stötdämpande skor och ett inlägg.

2. Pelott mot Hallux valgus

En ökad inåtvinkling i stortåns grundled kallas Hallux valgus och kan göra riktigt ont. Det börjar ofta på grund av nedsjunket främre fotvalv, som leder till att din fot blir bredare. För att avlasta och stödja det främre valvet rekommenderas inlägg med en främre pelott. En pelott är en upphöjning strax bakom ledhuvudena i framfoten.

3. Investera i en fotanalys

Om du har problem med dina fötter kan en fotanalys hos Team Olmed vara en bra investering. Då analyseras dina fötter och vilka eventuella problem du har och hur de kan åtgärdas på bästa sätt.

Isabell Argus visar ett par skor från Team Olmeds butik i Eksjö.

4. Fräscht med engångssulor

Köp ett sexpack engångssulor som du byter ut med jämna mellanrum. Då får du både fräscha fötter och skor, tipsar Fredrik Leiner på Borgs skor.

1: Peela fötterna i sanden!

Passa på att gå barfota i sanden för både fotgymnastik och naturlig peeling för lena fötter, tipsar Ann-Sophie på Lotus hud och fotvård.

2: Ringblom special…

…motverkar sprickor med naturliga ämnen från ringblomma m.m. Nagelcreme special är en fuktbevarande nagelkräm som doftar gott av mint. Produkterna hittar du på Lotus hud & fotvård.

3: Helosan

har funnits på marknaden sedan 1947 och är kanske den mest klassiska hudsalvan. Helosan återställer snabbt torr och irriterad hud och gör den mjuk och len, oavsett om torrheten orsakas av inre eller yttre faktorer. Finns att köpa på Eksjö Lantbruksservice.

4: Experttipset från Lotus hud & fot

Bergamott bad kan användas till fotbad eller för hela kroppen. Innehåller Aloe Vera som fungerar som hudvårdande och har en frisk citrusdoft från den ekologiska Bergamottoljan, säger Ann-Sophie på Lotus hud och fotvård.

5: Sandal

med ergonomisk sula från Sandins skor.

6: Sandaler…

…för dig med egna inlägg hittar du på Borgs skor.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Hälsa, Prylar"

Det smarta hemmet är här för att stanna. I takt med att allt mer produkter går att koppla ihop och kommunicera med rör vi oss sakta men säkert mot en värld som tidigare bara funnits i science fiction-filmer. – Idag är det inte bara smidigheten som är i …

Ann-Charlotte Mattsson, apotekare på Bra Liv. Vi är mitt i förkylnings- och influensatider och det är vi som går och hostar, nyser och snörvlar. – Det finns egentligen inga mirakelkurer. Men bland annat genom att vara noga med handhygien och nysa i arm …

”Jag vill känna och klämma på grejerna. Därför handlar jag i Eksjös mysiga butiker” 1. Fiolfikus från Blomsterboden Interflora 2. Armband från Smycka i Eksjö 3. Korg och heltäckningsmattor i olika färger från Hessels Colorama. 4. Foundation från Lotus …

I varje nummer svarar läkare från Vårdcentralerna Bra liv på läsarfrågor om om hälsa och sjukvård. Det handlar om allt från snusning till förkylningar – skicka in en fråga du också så kanske du får svar!

Eva Karlsson, Sara Mannerback och Susanne Bergander. För att du ska få så bra vård som möjligt har Eksjö vårdcentral nyligen inrättat något som kallas för teammottagning, berättar Sara Mannerback, som är vårdenhetschef. – Det innebär, enkelt förklarat, …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Anders Wahlberg (tv), Eva Klahr och Anders Lundberg ser till att behövande familjer i Eksjö får mat och julklappar. I juletid blir det ofta uppenbart att förutsättningarna för julfirande är väldigt olika. En del konsumerar i överflöd medan andra knappt …