Hälsa

Smarta fottips: ta hand om dina fötter!

Team Olmed är ett ortopedtekniskt företag med butik och mot­tagning i Eksjö. De jobbar dels med patienter från Region Jönköping, men vänder sig också till privatpersoner med t.ex. fot- och knärelaterade besvär.
– Det vanligaste är att våra kunder har fotrelaterade besvär och vill få hjälp med individuella inlägg eller andra ortope­dtekniska hjälpmedel, berättar Linus Karlberg som är ortopedingenjör på Team Olmed i Eksjö.
På Team Olmed tillverkas produkter som är skräddarsysdda efter dina fötter.

1. Inlägg mot hälsporre

Hälsporre är ett av de vanligaste fotproblemen som orsakas av en överbelastad sena under foten. För att komma tillrätta med problemet bör du investera i ett par bra, vridstyva, stötdämpande skor och ett inlägg.

2. Pelott mot Hallux valgus

En ökad inåtvinkling i stortåns grundled kallas Hallux valgus och kan göra riktigt ont. Det börjar ofta på grund av nedsjunket främre fotvalv, som leder till att din fot blir bredare. För att avlasta och stödja det främre valvet rekommenderas inlägg med en främre pelott. En pelott är en upphöjning strax bakom ledhuvudena i framfoten.

3. Investera i en fotanalys

Om du har problem med dina fötter kan en fotanalys hos Team Olmed vara en bra investering. Då analyseras dina fötter och vilka eventuella problem du har och hur de kan åtgärdas på bästa sätt.

Isabell Argus visar ett par skor från Team Olmeds butik i Eksjö.

4. Fräscht med engångssulor

Köp ett sexpack engångssulor som du byter ut med jämna mellanrum. Då får du både fräscha fötter och skor, tipsar Fredrik Leiner på Borgs skor.

1: Peela fötterna i sanden!

Passa på att gå barfota i sanden för både fotgymnastik och naturlig peeling för lena fötter, tipsar Ann-Sophie på Lotus hud och fotvård.

2: Ringblom special…

…motverkar sprickor med naturliga ämnen från ringblomma m.m. Nagelcreme special är en fuktbevarande nagelkräm som doftar gott av mint. Produkterna hittar du på Lotus hud & fotvård.

3: Helosan

har funnits på marknaden sedan 1947 och är kanske den mest klassiska hudsalvan. Helosan återställer snabbt torr och irriterad hud och gör den mjuk och len, oavsett om torrheten orsakas av inre eller yttre faktorer. Finns att köpa på Eksjö Lantbruksservice.

4: Experttipset från Lotus hud & fot

Bergamott bad kan användas till fotbad eller för hela kroppen. Innehåller Aloe Vera som fungerar som hudvårdande och har en frisk citrusdoft från den ekologiska Bergamottoljan, säger Ann-Sophie på Lotus hud och fotvård.

5: Sandal

med ergonomisk sula från Sandins skor.

6: Sandaler…

…för dig med egna inlägg hittar du på Borgs skor.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Hälsa, Prylar"

Cecilia Fridh och David Windisch är de två senaste tillskotten på Nikaro Gym. Båda erbjuder personlig träning med lite olika inriktning. Cecilia är licensierad PT och träningsinstruktör och dessutom utbildad inom kost- och näringslära. David är främst …

Om du rör på dig 30 minuter varje dag så blir du mer stresstålig, får bättre minne och uppnår flera andra positiva hälsoeffekter. – Det är väl känt att fysisk aktivitet minskar stressrelaterad ohälsa, säger Kristin Xenos som är sjukgymnast på vårdcentr …

Officeraren Christian Ericsson reser Sverige och världen runt för att tävla i multisport, eller adventure racing som det heter på engelska. Med flertalet EM- och VM-tävlingar i bagaget är Christian en mycket rutinerad multisportare. Det var i samband m …

Hösten är en härlig tid, men det gäller att kitta sig på rätt sätt när du ger dig ut i regn och vind. Här tipsar vi om massor av grymma höstprylar som du kan ha glädje av både hemma i trädgården och när du vistas ute i skog och mark.

Här har vi samlat massor av härliga och trendiga prylar som passar perfekt när du vill höstpimpa ditt hem. Botanisera bland det breda utbud som Eksjös fantastiska butiker erbjuder!

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Officeraren Christian Ericsson reser Sverige och världen runt för att tävla i multisport, eller adventure racing som det heter på engelska. Med flertalet EM- och VM-tävlingar i bagaget är Christian en mycket rutinerad multisportare. Det var i samband m …