Spakarps plantskola tillbaka i Gamla stan

Kristoffer Karlsson

Det blir en fortsättning på förra årets succé när Spakarps plantskola öppnade upp sin pop up-butik i Gamla stan.
– Vi fick jättemycket positiva reaktioner och det känns superkul att vara tillbaka, säger Simon Larsson, som driver plantskolan.

Nytt för i år är lokalen – Spakarps plantskola kommer den här julen att finnas på Norra Storgatan vid Lilla torget i det så kallade Societetshuset.

– Det är ett jättebra läge, och vi har haft ett fint samarbete med hyresvärden som har varit väldigt hjälpsam och lyssnat på våra önskemål, berättar Simon.

Plantskolan ute i Spakarp är stängd för säsongen, men nu blir det ytterligare nästan två månader med blomsterfägring för eksjöborna.

– Det är ett sätt för oss att förlänga säsongen och en möjlighet att sysselsätta våra säsongsanställda ytterligare en tid, förklarar Simon. Sen är det väldigt roligt att komma in till stan och möta våra kunder i en lite annorlunda miljö, fortsätter han.

Tidigare år har Simon och hans personal öppnat upp en julbutik ute i Spakarp, men från och med förra året tar de med sig sitt julsortiment in till stan.

– Vi tycker att våra produkter passar bra in i Gamla stan och kompletterar utbudet som finns här. Vi hoppas kunna bidra med lite extra julstämning, och vi vet att det är uppskattat – både av oss jobbar här och av våra kunder, säger Simon.

I sortimentet hittar vi, förutom julens alla växter, bland annat ljus, kransar och noga utvalda inredningsprylar.

– Vi har ett ganska unikt utbud som jag inte tror du hittar i några andra butiker, berättar Simon. Givetvis blir det lite extra fokus på allt som hör julen till, men den som letar efter vackra detaljer till hemmet kommer inte att bli besviken, fortsätter han.

Butiken kommer att vara öppen samtliga vardagar och lördagar fram till jul. Stärkta av förra årets lyckade satsning så hoppas Simon och hans personal att många besökare ska hitta till pop up-butiken i Gamla Stan.

– Vi kommer att hålla öppet ända fram till den 23 december och givetvis står våra dörrar öppna under hela julmarknaden, avslutar han.