Stabil bostadsmarknad i Eksjö

Redaktionen

 

Tidningarnas krisrubriker om en vikande bostadsmarknad verkar inte gälla i Eksjö. – Priserna håller sig stabila, säger Roger Karlsson på Fastighetsbyrån.

Det byggs som aldrig förr i Eksjö. Eksjöbostäders nya lägenhetsområde Lunden är snart helt klart för inflyttning. Eksjöhus Bostads bostadsrätter växer fram bakom Itolvområdet och i området Portalen ser vi nya huskroppar ta form i eklandskapet. I Kvarnarp poppar nya Hjältevadshus upp och fler är på gång. Men trots byggboomen ser vi ofta domedagsliknande rubriker i de stora dagstidningarna. Hur hänger det ihop?
– Det handlar om att storstäderna lever lite i en egen värld. I Eksjö har vi inte alls samma svängningar. Här är det en ständigt stabil utveckling utan större svängningar, säger Roger Karlsson på Fastighetsbyrån i Eksjö.
– Här är det fortfarande så att det finns fler köpare än säljare så marknaden är stabil och fortfarande på väg uppåt. I princip blir det budgivningar på det mesta som säljs idag, säger Edyta Hammar på Svensk fastighetsförmedling.

Roger Karlsson, Fastighetsbyrån.

De stora byggprojekten bidrar också till en bra utveckling för hela bostadsmarknaden i området.
– Det behöver egentligen byggas ännu mer än vad det gör och byggandet kom igång lite försent, men det är klart att de nya områdena är positiva för hela bostadsmarknaden, säger Edyta.
– Det blir naturligt att många äldre villaägare lockas till de nybyggda bostadsrätterna och då blir utbudet större för villaköparen. Just nu har vi ett väldigt bra och blandat utbud både när det gäller prisklass, ort och storlek på husen, säger Roger.

Även om snittpriset för en vanlig villa ligger aningen högre i Eksjö jämfört med grannkommunerna så är priserna låga jämfört med resten av landet.
– Det gör att det inte blir några större problem med amorteringskrav och kontantinsatser när du köper hus i Eksjö, säger Roger.

Edyta Hammar, Svensk fastighetsförmedling.

Det verkar helt enkelt som om det är säljarens marknad i Eksjö, trots kvälls-
tidningarnas rubriker.
– Det är defintitivt säljarens marknad. Trots turbulensen i storstäderna är vår lokala marknad stabil och utvecklar sig bra. Så funderar du på att sälja är det väldigt bra läge just nu säger Edyta.