Allmänt

Stabil bostadsmarknad i Eksjö

Tidningarnas krisrubriker om en vikande bostadsmarknad verkar inte gälla i Eksjö. – Priserna håller sig stabila, säger Roger Karlsson på Fastighetsbyrån.

Det byggs som aldrig förr i Eksjö. Eksjöbostäders nya lägenhetsområde Lunden är snart helt klart för inflyttning. Eksjöhus Bostads bostadsrätter växer fram bakom Itolvområdet och i området Portalen ser vi nya huskroppar ta form i eklandskapet. I Kvarnarp poppar nya Hjältevadshus upp och fler är på gång. Men trots byggboomen ser vi ofta domedagsliknande rubriker i de stora dagstidningarna. Hur hänger det ihop?
– Det handlar om att storstäderna lever lite i en egen värld. I Eksjö har vi inte alls samma svängningar. Här är det en ständigt stabil utveckling utan större svängningar, säger Roger Karlsson på Fastighetsbyrån i Eksjö.
– Här är det fortfarande så att det finns fler köpare än säljare så marknaden är stabil och fortfarande på väg uppåt. I princip blir det budgivningar på det mesta som säljs idag, säger Edyta Hammar på Svensk fastighetsförmedling.

Roger Karlsson, Fastighetsbyrån.

De stora byggprojekten bidrar också till en bra utveckling för hela bostadsmarknaden i området.
– Det behöver egentligen byggas ännu mer än vad det gör och byggandet kom igång lite försent, men det är klart att de nya områdena är positiva för hela bostadsmarknaden, säger Edyta.
– Det blir naturligt att många äldre villaägare lockas till de nybyggda bostadsrätterna och då blir utbudet större för villaköparen. Just nu har vi ett väldigt bra och blandat utbud både när det gäller prisklass, ort och storlek på husen, säger Roger.

Även om snittpriset för en vanlig villa ligger aningen högre i Eksjö jämfört med grannkommunerna så är priserna låga jämfört med resten av landet.
– Det gör att det inte blir några större problem med amorteringskrav och kontantinsatser när du köper hus i Eksjö, säger Roger.

Edyta Hammar, Svensk fastighetsförmedling.

Det verkar helt enkelt som om det är säljarens marknad i Eksjö, trots kvälls-
tidningarnas rubriker.
– Det är defintitivt säljarens marknad. Trots turbulensen i storstäderna är vår lokala marknad stabil och utvecklar sig bra. Så funderar du på att sälja är det väldigt bra läge just nu säger Edyta.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Allmänt, Hem & fritid"

Med start nästa sommar kan man återigen flyga charter direkt från Jönköping till Antalya, Turkiet. Det är researrangören TUI som sätter upp en serie mellan 17 augusti och 28 september, 2019 och flygen kommer avgå på lördagar. – Äntligen! Det känns fant …

Ulrika Bengtsson har ett brinnande intresse för prylar och inredning – och hennes hem är en härlig blandning av gammalt och nytt. Hemma hos Ulrika i den renoverade, stora gamla Rektorsgården går det inte att ta miste på att inredning är ett stort intre …

Köket är husets hjärta, sägs det. Här tillbringar vi mycket tid för att laga mat, umgås eller prata. Även för kök finns gott om trender – både när det gäller material och färg. – Under en period skulle allt vara vitt, vitt och vitt. Idag är det mer var …

Den 1 december lanserar Edgar Security ett helt nytt koncept som släpps under eget varumärke. – Med vårt koncept blir det möjligt att koppla ihop tusentals olika produkter och tjänster som idag finns inom området säkerhet och smarta hem, berättar Marku …

Magnus Östberg En ny stjärna har tänts på Eksjös e-handelshimmel. Det är reklambyrån Fem punkter som nu lanserar sajten profilprylar.nu, -Vi har länge sett en ökad efterfrågan på den här typen av produkter säger Magnus Östberg, vd för eksjöföretaget Fe …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Anders Wahlberg (tv), Eva Klahr och Anders Lundberg ser till att behövande familjer i Eksjö får mat och julklappar. I juletid blir det ofta uppenbart att förutsättningarna för julfirande är väldigt olika. En del konsumerar i överflöd medan andra knappt …