Allmänt

Stabil bostadsmarknad i Eksjö

Tidningarnas krisrubriker om en vikande bostadsmarknad verkar inte gälla i Eksjö. – Priserna håller sig stabila, säger Roger Karlsson på Fastighetsbyrån.

Det byggs som aldrig förr i Eksjö. Eksjöbostäders nya lägenhetsområde Lunden är snart helt klart för inflyttning. Eksjöhus Bostads bostadsrätter växer fram bakom Itolvområdet och i området Portalen ser vi nya huskroppar ta form i eklandskapet. I Kvarnarp poppar nya Hjältevadshus upp och fler är på gång. Men trots byggboomen ser vi ofta domedagsliknande rubriker i de stora dagstidningarna. Hur hänger det ihop?
– Det handlar om att storstäderna lever lite i en egen värld. I Eksjö har vi inte alls samma svängningar. Här är det en ständigt stabil utveckling utan större svängningar, säger Roger Karlsson på Fastighetsbyrån i Eksjö.
– Här är det fortfarande så att det finns fler köpare än säljare så marknaden är stabil och fortfarande på väg uppåt. I princip blir det budgivningar på det mesta som säljs idag, säger Edyta Hammar på Svensk fastighetsförmedling.

Roger Karlsson, Fastighetsbyrån.

De stora byggprojekten bidrar också till en bra utveckling för hela bostadsmarknaden i området.
– Det behöver egentligen byggas ännu mer än vad det gör och byggandet kom igång lite försent, men det är klart att de nya områdena är positiva för hela bostadsmarknaden, säger Edyta.
– Det blir naturligt att många äldre villaägare lockas till de nybyggda bostadsrätterna och då blir utbudet större för villaköparen. Just nu har vi ett väldigt bra och blandat utbud både när det gäller prisklass, ort och storlek på husen, säger Roger.

Även om snittpriset för en vanlig villa ligger aningen högre i Eksjö jämfört med grannkommunerna så är priserna låga jämfört med resten av landet.
– Det gör att det inte blir några större problem med amorteringskrav och kontantinsatser när du köper hus i Eksjö, säger Roger.

Edyta Hammar, Svensk fastighetsförmedling.

Det verkar helt enkelt som om det är säljarens marknad i Eksjö, trots kvälls-
tidningarnas rubriker.
– Det är defintitivt säljarens marknad. Trots turbulensen i storstäderna är vår lokala marknad stabil och utvecklar sig bra. Så funderar du på att sälja är det väldigt bra läge just nu säger Edyta.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Allmänt, Hem & fritid"

Magnus Östberg En ny stjärna har tänts på Eksjös e-handelshimmel. Det är reklambyrån Fem punkter som nu lanserar sajten profilprylar.nu, -Vi har länge sett en ökad efterfrågan på den här typen av produkter säger Magnus Östberg, vd för eksjöföretaget Fe …

1. Markis från Höglandets markis. 2. Hatt från Väsk- och skoshopen. 3. Mugg med lock och sugrör från Blomsterlandet Bringners. 4. Lakrits med smak av jordgubbar och rosépeppar från Chocolaterie. 5. Solskyddsprodukter från Lotus hud och fot. 6. Klocka d …

Färgsättningen av husfasader går i cykler och stämmer ofta bra med övriga trender i mode och inredning. 1980-talets pasteller fastnade ofta på fasaden och så även det brunmurriga 1970-talet. De senaste åren har dock vitt och svart dominerat på husfasad …

Karina och Gunnel driver Regnbågsdalen Café & Guesthouse och nu också sommarcaféet i Valbackens toppstuga. Karina och Gunnel Ekblad som driver Regnbågsdalen Café & Guesthouse har i sommar tagit över driften av Valbackens toppstuga i Ingatorp. I toppstu …

Under sommarlovet reser ungdomar från och med årskurs sex upp till andra året på gymnasiet gratis med kollektivtrafiken i Jönköpings län. – Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda ungdomarna sommarlovskortet, säger Carl-Johan Sjöberg som är trafikdi …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Officeraren Christian Ericsson reser Sverige och världen runt för att tävla i multisport, eller adventure racing som det heter på engelska. Med flertalet EM- och VM-tävlingar i bagaget är Christian en mycket rutinerad multisportare. Det var i samband m …