Stefan & Kim är höglandets mest okända världsartister

Magnus Östberg

SoK-Beach-Piano-10Foto: Josefin Widell Hultgren

Stefan & Kim är artistduon som har hela världen som spelfält. Med shower i Las Vegas, New York och Dubai har de gjort succé med sin kombination av extrem musikalitet och galna upptåg. Den 10 oktober landar de ”nästan på hemmaplan” och gör en krogshow på Eksjö stadshotell.

– Det är världspremiär för oss i Eksjö, det känns härligt, säger Stefan Arwidson.

Stefan & Kim består av Stefan Arwidson från Vetlanda och Kim Strandberg från Nässjö som har showat tillsammans sedan 1988.

– Det började när vi gjorde tv med Lasse Holmqvist i slutet av 1980-talet. Sedan har det bara rullat på, säger Stefan Arwidson på klingande vetlandska.

Sedan dess har duon minst sagt haft hela världen som arbetsfält. Shower i Dubai, Las Vegas och New York hör till vardagen.

– Det är ju väldigt roligt att jobba över hela världen. Men egentligen spelar det ingen roll var vi är någonstans. Oavsett om det är i Eksjö eller Las Vegas, en firmafest i Åseda eller ett event i Tokyo så är det samma känsla för oss – publiken ska vara trygg i att den blir underhållen, berättar Stefan.

Konceptet för Stefan & Kim har haft samma grund genom hela duons karriär; i stort sett allt spelas live och båda artisterna utstrålar stor musikalitet och en enorm energi när de tar plats på scenen.

– Vi är  båda utbildade ”musikdirektörer” vid Musikhögskolan i Malmö så det kanske är därför det är viktigt för oss att spela live. Vi gör sådant som vi själva skulle vilja se och lyssna på, säger Stefan.

Och det blir ingen skillnad för publiken i Eksjö. Här bjuds publiken på hög intensitet, stort artisteri och mycket show.

– Vi vill bjuda publiken på sånt de inte ens visste att de tyckte om. Då har vi lyckats, avslutar Stefan.