Stort intresse för bostadsrätter i Eksjö

Magnus Östberg

I förra numret av Eksjö & co skrev vi om fem olika bostadsrättsprojekt som är på gång i Eksjö. Behovet verkar vara stort och två av områdena har redan hundratals intressenter när de nu går igång med försäljning.


Det är de två mest centrala projekten som nu närmar sig byggstart; Brf Sjöhagen som byggs av Eksjöhus och Brf Portalen som byggs av Hjertqvist Fastigheter. Båda områdena har påbörjat försäljningen och intresset har varit väldigt stort.
– Det är ju jätteroligt att det är så stort intresse för bostadsrätter. Vi ser att det finns ett behov av den här typen av bostäder, säger Mikael Hedtjärn på Eksjöhus.
– I en större stad byggs det ofta kontinuerligt, men i Eksjö blir det mer stötvis. Dessutom fyller bostadsrätter ett tomrum på marknaden i Eksjö, tillägger Lennart Hjertqvist.

Både lägenheterna i området Portalen och de i Sjöhagen säljs via Fastighetsbyrån. Områdena har dock aningen olika målgrupper.
– Vi vänder oss i första hand till äldre personer som vill bo i ett plan. Alla hus har hiss vilket gör att Portalen blir ett boende du inte behöver flytta ifrån, berättar Lennart Hjertqvist.
– Lägenheterna i Sjöhagen är på 115 m2 i två plan. Alla är utrustade med altan och allt är fixat när du flyttar in – till och med trädgården, säger Mikael Hedtjärn.

Båda områdena ligger väldigt centralt med närhet till både natur, vatten och all tänkbar service. För området i Sjöhagen är inflyttning beräknad till strax före jul 2018 och för Portalen är det våren 2019 som gäller.