Ny butik med godsaker

Magnus Östberg

Systrarna Bergs gottigheter öppnar upp portarna

Den 27 maj, under barnens lördag, slår en ny butik upp portarna på Norra Storgatan.

– Vi är glada över att äntligen kunna öppna upp ”Systrarna Bergs gottigheter”. Det blir en affär med godis, glass och andra ”gottigheter”, säger Anna Berg, som även driver Lennarts konditori.

Förra sommaren var det Mariannelunds karamellkokeri som huserade i lokalen, men nu blir det alltså nya hyresgäster som tar över.

– Vi fick en förfrågan från hyresvärden och då såg jag möjligheten att förverkliga en idé som jag länge har haft, berättar Anna. Jag tror att den nya butiken kan komplettera utbudet i gamla stan på ett bra sätt, fortsätter hon.

Tanken är att sälja produkter av hög kvalitet och sådant man kan unna sig när man vill ha något extra gott.

– Jag tänker mig att man kan gå till Let´s meat och köpa kött, ta en sväng in på Rosso och fixa lite fräscha skaldjur och sedan kommer man hit och kompletterar med sötsaker. Det blir lokal handel när den är som allra bäst, säger Anna.

I butiken kommer det bland annat att finnas möjlighet att köpa glass i lösvikt.

– Vi kommer att ha 24 olika sorters glass som man får ta själv. Man kompletterar sedan med valfri topping och strössel. Du kan alltså skapa din egen favoritblandning helt själv, förklarar Anna.

Butiken kommer att bemannas av personal från Lennarts konditori och sommarjobbare.

– Vi kommer att ha öppet varje dag under hela sommaren och sen i höst blir det troligen lite mer begränsade öppettider, berättar Anna.

Systrarna Bergs gottigheter är inredd i gammaldags stil, som en handelsbod från förra sekelskiftet.

– Jag vill att tankarna ska gå till godis-affären i filmerna om Pippi. Jag tycker att det passar fint här i gamla stan, avslutar Anna.