De cyklar till Paris i sommar

Magnus Östberg

Från vänster: Oskar Lindholm, Conny Eskilson och Tobias von Stöckel ska cykla till Paris i juli 2017.

Från vänster: Oskar Lindholm, Conny Eskilson och Tobias von Stöckel ska cykla till Paris i juli 2017.

Cyklisterna i Team Rynkeby betalar alla omkostnader för cyklingen och tar också på sig att försöka få in så mycket bidrag som möjligt till projektet. Förra året samlade man in 19 miljoner kronor i Sverige. Pengar som går oavkortat till Barncancerfonden. Motivet för de tre eksjöcyklisternas medverkan i Team Rynkeby varierar. För Oskar Lindholm är det dock mest påtagligt. I somras förlorade hans dotter Märtha Lindholm kampen mot cancern.

– Märtha och jag hade pratat om att jag skulle göra detta när hon blev frisk. Nu blev det inte så vilket gör att det här känns som något jag vill göra för henne – och för mig själv, berättar Oskar.

Men det är inte så att vem som helst kan anmäla sig till teamet. Först ska du klara tester som visar att du har kapacitet för att klara att cykla de 150 milen till Paris på en snitthastighet av 25-28 km/h.

teamrynkeby2– Vi har alla olika erfarenhet av träning och cykling på olika sätt. Men ingen av oss är någon klassisk landsvägscyklist så det blir en fysisk utmaning som heter duga. Men det ska nog gå bra med lite träning, konstaterar Conny Eskilson.

– Vi hoppas på bra uppslutning bland de företag vi kommer att kontakta för sponsring. Vi har stora förhoppningar om att många vill vara med och stötta oss i kampen mot cancer, säger Tobias von Stöckel.

Team Rynkeby cyklar för barn med cancer

Team Rynkeby har fått stort genomslag som ett välgörenhetsprojekt som sticker ut. Varje år samlas 1700 cyklister från fem olika länder för att cykla till Paris. Syftet är att samla in sponsorer som skänker pengar till Barncancerfonden. I år deltar tre elitmotionärer från Eksjö i Team Rynkebys Jönköpingslag.

– Det känns fantastiskt kul att kunna göra något konkret för alla barn som drabbas av cancer, säger Conny Eskilson som är en av de tre eksjöcyklisterna.