Träningsevent hos Forma

Magnus Östberg

Forma framtid tar upp kampen mot cancer

Lördagen den 8 oktober anordnar Forma Framtid ett träningsevent där alla deltagaravgifter går oavkortat till Cancerfonden. Idén till evenemanget kom från Hanna Hoff som är flitig besökare på gymmet.

– Jag har försökt sponsra cancerforskningen på olika sätt under många år. Men jag hade en dröm om att få vara med och skapa ett eget event. Så jag presenterade idén för Robin och Ina och sen körde vi på, berättar Hanna.

Evenemanget fick namnet Formas fight för framtiden och förutom Robin och Hanna ingår Ina Lindström och Sara Sundblad i gruppen som roddar arrangemanget.

– Vi har fått enormt positiv respons på detta från både medlemmar och företag som vill vara med och sponsra oss. Så nu hoppas vi på en välbesökt dag och att vi kan bidra rejält till Cancerfonden. Cancer är ju något som drabbar så många och vi är flera i projektgruppen som förlorat nära anhöriga i den här skitsjukdomen, berättar Robin.

Träningseventet är uppdelat i sex olika block där du som deltagare kan välja olika träningspass inom blocken.

– Du kanske vill köra löpning på förmiddagen och lite boxercise efter lunch? Du kan kombinera ihop din träningsdag precis som du vill, eller så går du bara på ett av passen, säger Robin.

För ett pass betalar du 120 kronor och vill du vara med hela dagen kostar det 400 kronor. Alla pengar går oavkortat till Cancerfonden och du kan självklart bidra till insamlingen även om du inte deltar på själva träningseventet.

– Vår förhoppning är att det här ska bli återkommande varje år, avslutar Robin.