Hem & fritid

Trendkollen: färgtrender

Färgsättningen av husfasader går i cykler och stämmer ofta bra med övriga trender i mode och inredning. 1980-talets pasteller fastnade ofta på fasaden och så även det brunmurriga 1970-talet. De senaste åren har dock vitt och svart dominerat på husfasaderna.
– Men vi ser en stor ökning av jordnära toner idag, säger Peter Liljegren på Optimera i Eksjö.

I Cuprinols färger för säsongen är det just dova kulörer som gäller. Med namn som Greystone, New England och Pebble Grey bjuder man in till en kontrast mot den senaste tiden av vitt, svart och grått.
– Vi ser en tydlig förändring i vad kunderna efterfrågar och det skiftar just nu mot mer naturnära färger, med dova kulörer, berättar Peter Liljegren på Optimera i Eksjö.

När det gäller den tekniska utvecklingen bland färg tänker kanske du att ”färg är färg”. Men även på det området händer det en hel del.
– En spännande trend är Cuprinols täckfärg som är självrengörande. Det innebär att när det regnar så gör fasaden rent sig själv och håller den fri från mögel, berättar Peter.
– Att den dessutom är regnsäker på en timme är ju en stor fördel för alla oss som vill måla på sommaren, men inte vet om väderprognosen håller vad den lovar, tillägger han.

Förutom att måla fasaden är det också trendigt just nu att sätta färg på utemöblerna. Istället för trista teakmöbler finns en uppsjö av mer lekfulla färginslag att välja mellan.
– Den gemensamma nämnaren är synlighet och värme i färgskalorna för att göra möbler och andra inslag i trädgården mer synliga och markerade, säger Peter.

Måla med kalkfärg

Kalkfärg ger en behaglig känsla till det mesta – möbler, väggar, tak m.m. Hos Flügger Färg Eksjö hittar du kalkfärg från Autentico.

Silvergrå altan

Med Sioo:x får du en vackert silvergrå altan med naturligt träskydd som håller i upp till tolv år. Sioo:x ger en len och ren yta på trallen som motverkar smuts, mögel och alger. Sioo:x hittar du på Hessels Colorama.

Matt väggfärg

Supermatt väggfärg är helrätt just nu. Med Lady Pure color får du en supermatt, sammetslik yta. Färgen har en yta som är slitstark och tvättbar och finns att köpa hos Hessels Colorama.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Hem & fritid, Inredning, Prylar"

Tidningarnas krisrubriker om en vikande bostadsmarknad verkar inte gälla i Eksjö. – Priserna håller sig stabila, säger Roger Karlsson på Fastighetsbyrån. Det byggs som aldrig förr i Eksjö. Eksjöbostäders nya lägenhetsområde Lunden är snart helt klart f …

1. Markis från Höglandets markis. 2. Hatt från Väsk- och skoshopen. 3. Mugg med lock och sugrör från Blomsterlandet Bringners. 4. Lakrits med smak av jordgubbar och rosépeppar från Chocolaterie. 5. Solskyddsprodukter från Lotus hud och fot. 6. Klocka d …

Det är inte bara utomhus som blomstertiden är här. I Eksjös butiker har vi handplockat blommiga prylar i härliga mönster. Låt dig inspireras! 1. Halsband från Smycka Guldsmeden. 2. Mörkläggningstyg från Otyg. 3. Gå-bort-påse från Sahlgaards. 4. Badbyxo …

Team Olmed är ett ortopedtekniskt företag med butik och mot­tagning i Eksjö. De jobbar dels med patienter från Region Jönköping, men vänder sig också till privatpersoner med t.ex. fot- och knärelaterade besvär. – Det vanligaste är att våra kunder har f …

Att vistas i skog och mark kan vara en skön flykt från stressen i vardagen. Fiska, bada eller bara njuta av tystnaden med en spegelblank vattenyta som enda sällskap. Väska och hatt från Väsk- och skoshopen. Yxa och handskar från Optimera. Kortlek, ante …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Jörgen Gustafsson hjälper människor att få kontakt med ”andra sidan” och på visitkortet står det medium. – Det är ologiskt att det inte finns något efter döden, säger han. Han föddes i Eksjö 1962 och växte upp i en stor familj. Efter skolan jobbade han …