Truckmeet i Eksjö

Magnus Östberg

Sjuttio ekipage från större delen av södra Sverige finns att se på Truckmeet som arrangeras i samband med Nifsarpsdagen.

Hallå där Mikael Storm som anordnar Truckmeet i samband med Nifsarpsdagen den 13 maj.

Hur kommer det sig att du anordnar Truckmeet den 13 maj?
– Jag går sista året på Nifsarpsskolan och tänkte att det kunde vara skoj att anordna ett truckmeet i samband med Nifsarpsdagen. Det är jag och min bror Jimmy som anordnar detta tillsammans (Jimmy är också före detta elev på skolan /red anm.). Vi tänkte att det kunde vara ett kul sätt att locka folk till skolan och få veta mer om den.

Hur många utställare har ni lyckats locka?
– Vi hade inte så höga ambitioner utan tänkte att vi kanske kan få ihop 20-25 utställare. Just nu har vi 70 inbokade lastbilar som kommer att visas upp så det har ju överträffat alla förväntningar.

Var får ni plats med 70 lastbilar?
– Utställningen kommer att bli på halkbanan i Nifsarp. Det kommer att vara öppet för allmänheten den 13 maj kl. 10-13. Då kan man också rösta på vilken lastbil man gillar bäst. Det blir en ”public choice award”. Sedan kommer vi att ha en egen jury som delar ut specialpriser i olika klasser men exakt vilka är inte bestämt ännu.

Var kommer alla lastbilarna ifrån?
– Det kommer lastbilar från större delen av södra Sverige faktiskt. Det är många som vill visa upp sina fina bilar och många av dem har något som sticker ut lite extra. Det kan vara knappstoppad inredning eller någon motivlack som är lite utöver det vanliga.

Det ryktas om en ljusshow också?
– Ja, på fredagen innan Nifsarpsdagen kommer vi att ha en ljusshow eftersom det är mycket belysning på bilarna. Men det blir ett internt event bara för de som ställer ut.

Vad tänker du om framtiden?
Kan det bli ett truckmeet även nästa år?
– Ja, vi hoppas på det i alla fall. Eftersom intresset har varit så stort i år finns det ju möjligheter. Nu får vi bara hoppas att det kommer mycket folk.