Uppsving för Eksjö GK

Redaktionen

Unni Ekenberg är sedan 1 mars ny klubbchef på Eksjö GK. Bara någon vecka därefter kom coronakrisen och hela samhället blev ställt på ända. Om det är på grund av coronan eller att Unni börjat som gjort det låter vi vara osagt, men Eksjö GK haft ett rejält uppsving under våren 2020.

– Vi har haft 6000 starter sedan vi öppnade banan i våras, under samma period tidigare år hade den siffran varit ungefär 3000, berättar Unni. I år har vi fler barn- och ungdomsgrupper än på flera år.

– Jag jobbar mest med det som kallas för medlemsvård och medlemsrekrytering, förklarar Unni. Hon är den som möter medlemmar och besökare med sprudlande energi när de kommer till Skedhult.

Unni berättar att Eksjö GK är en bra och välskött förening, som nu har fått en nytändning.

– Vi har gjort lite nyplaneringar av blommor och fått en hemtrevlig känsla. Det är de små detaljerna som gör skillnad, berättar Unni samtidigt som en av golfklubbens medlemmar inflikar:

– Om det var mycket bra innan, så är det kanon nu! En verklig toppenbana!

– För de som ännu inte börjat spela golf, så har vi under våren och sommaren flera grönt kort-kurser. Totalt kommer vi utbilda 70-80 nya spelare i år, säger Unni. Och det finns fortfarande platser kvar på sommarkurserna.

Det är inte bara golf, utan Eksjö GK vill locka folk till Skedhult på flera sätt. Grillkvällar, modevisning och olika typer av samarbeten är några av framtidplanerna. Eksjö GK ska vara en mötesplats.

– Jag hoppas och tror att det stora intresse vi ser nu även kommer att hålla i sig efter pandemin.

Golf är sysselsättning där det är enkelt att hålla den fysiska distansen, men coronan har satt sina spår även på Eksjö GK, borden utanför restaurangen har spridits ut, man tillåter tvåbollar för personer i riskgrupper, krattorna vid bunkrarna har tagits bort, allt för att minska den fysiska kontakten på golfbanan.

– Man ska inte längre lyfta flaggan när man puttar och det sitter en nedåtvänd kon i koppen, så att man lätt kan ta upp sin boll med handen, säger Unni när vi står på green på hål 10.

Hål 1, som blivit utsett till ett av Sveriges 50 vackraste golfhål, och hål 10 är de hål som Unni vill framhäva som de finaste på banan.

– Det är så fint med vattnet som ramar in greenen, avslutar Unni och pekar mot flaggan innan vi tar oss tillbaka till klubbhuset.