Upptäck Eksjös smultronställen

Magnus Östberg

Kullersten och röda träfasader i all ära men Eksjö är mer än så. Speciellt sommartid då holländska, tyska och danska är mer vanligt förekommande på gator och torg i staden. I Eksjö finns gott om smultronställen som vi lätt bli hemmablinda för men som våra besökare dreglar över. Här kommer vår egen tipslista helt utan inbördes ordning. Gör dig själv en tjänst i sommar – besök dem.

Skurugata & skuruhatt

På turistspråk beskrivet som Sveriges märkligaste naturfenomen. Minst en årlig tur genom Skurugata upp till Skuruhatt är obligatoriskt för alla höglandsbor.

Krusagården

Gammal är äldst. Så även när det gäller mytomspunna platser. På Krusagården samsas musikunderhållning med våffelservering och loppis under sommaren. Bege dig dit.

Vaktparaden

Okej, vaktparaden är så klart ingen plats, men likväl en upplevelse som hör till en riktig eksjösommar. Marschmusik och ett knökafullt Eksjö blir en oslagbar kombination.

Sjöarna…

Långanäs, Hunsnäsen, Mycklaflon, Solgen. De är så många så att fingrarna inte räcker till. Om du inte vill bada kan du alltid hyra en kajak…

Cathrine Jansson både paddlar och hyr ut kajaker vid Solgen.  Foto: Kenth Jansson

Cathrine Jansson både paddlar och hyr ut kajaker vid Solgen.
Foto: Kenth Jansson