Utökad jobbmässa

Magnus Östberg

Jobbmässan i Olsbergs arena besöktes förra året av över 1 500 personer. I år byter eventet namn till Jobb- och utbildningsmässan och slår upp portarna den 23-24 mars.

Utöver de cirka 40 arbetsgivare som ställer ut får vi besök av både högskolor och andra utbildningsanordnare, berättar Marcus Axelsson som är projektledare för mässan.

Jobb- och utbildningsmässan har i år fått sällskap av det som tidigare kallades Framtidsmässan – en dag då elever från högstadiet och gymnasiet fick bekanta sig med olika eftergymnasiala utbildningar. I år ägnas hela första dagen åt utbildning på Jobb- och utbildningsmässan. – Det innebär att fredagen är stängd för allmänheten. Då kommer våra ungdomar att få lära sig mer om vilka utbildningar som hägrar efter gymnasiet. Vår förhoppning är att de även ska få en koppling till vilka yrken som finns i vår region och söka en utbildning som gör att de återvänder till Eksjö efter avslutade studier, berättar Marcus Axelsson.

Baserat på förra årets mässa har Eksjö kommun, Arbetsförmedlingen och Eksjö.nu jobbat med att förbättra och utveckla konceptet. För att bredda utbudet bland utställarna har mässan i år öppnats för utställare från hela höglandet.
– Tittar du på hela Höglandet är rekryteringsbehovet enormt. Därför känns det självklart att se till att fler företag och organisationer får chans att visa upp sig på mässan. Vi kommer också jobba mer strukturerat för att skicka ut vilka kompetenser som efterfrågas till de som idag söker jobb via Arbetsförmedlingen och andra kanaler, berättar Marcus Axelsson.

Förra året kom besökarna från både när och fjärran. Bland annat bussades studenter till Eksjö från Linköping, Jönköping och Växjö.
– Så blir det även i år. Vi tar gärna tillfället i akt för att visa upp Eksjö och Höglandet som en möjlig bostadsort för såväl studenter som andra jobbsökare, säger Marcus.

Utställarna är också fler till antalet i år och det ser ut att bli trångt i arenan.
– Totalt har vi över 40 utställare så det kommer att bli knökafullt i Olsbergs arena, avslutar Marcus.

Jobb- och utbildningsmässa

23-24 mars 2018
Plats: Olsbergs arena
Datum: 23-24 mars
(24 mars är öppen för allmänheten)
Tid: 10-15