Vårdcentralerna Bra liv storsatsar i Eksjö

Kristoffer Karlsson

Barbro Andersson, Susanne Bergander och Eva Gustafsson har bråda tider inför öppningen av Eksjö vårdcentrals filial i Kvarnarp.

Barbro Andersson, Susanne Bergander och Eva Gustafsson har bråda tider inför öppningen av Eksjö vårdcentrals filial i Kvarnarp.

I augusti slår en helt ny vårdcentral upp portarna i Kvarnarp.
– Vi har helt enkelt vuxit ur lokalerna vid sjukhuset och det är mycket glädjande att vi nu kan utöka verksamheten med en filial i Kvarnarp, säger Barbro Andersson.

– Vi har länge varit trångbodda i lokalerna vid sjukhuset, berättar Eva Gustafsson. Många har fått dela rum och ibland har personalen fått sitta i olika rum på förmiddagen och eftermiddagen. Även om trångboddheten inte har gått ut över vårdkvaliteten så har det hindrat oss från att vidareutveckla verksamheten, fortsätter hon.

Det är alltid roligt att få flytta in i helt nyrenoverade lokaler, men framför allt så tror vi det blir bättre för våra patienter.

– De nya lokalerna gör att vi kan utveckla verksamheten och bibehålla en bra kvalitet på vården, säger Susanne Bergander.

Den nya filialen ligger i Kvarnarp i företagshälsans tidigare lokaler.

– Det var en stor fördel att lokalerna redan var anpassade för vård. Dessutom är det ett bra läge och det lätt att ta sig hit både med bil och cykel. Det finns också bra parkeringsmöjligheter, vilket ibland har varit ett problem på vårdcentralen vid sjukhuset, säger Barbro Andersson.

Den nya ”Eksjö vårdcentral Kvarnarp” öppnar för allmänheten under vecka 33 och med i flytten följer ca 20 anställda. Tanken är att den nya filialen ska betjäna ca 5000 patienter.

– Vi har haft väldigt många patienter på Eksjö vårdcentral. Faktiskt flest i hela länet, säger Barbro Andersson. Det kommer att bli stor skillnad när vi kan erbjuda primärvård på två platser i Eksjö, avslutar hon.