Vårens mode och inredning

Redaktionen

varens_mode

Foto: Alexandra Bjerhag • Smink: Lotus hud & fot • Hår: Hos lilla C • Styling: Alexandra Bjerhag och Kristoffer Karlsson

Vår i luften

Glöm vinterjackan, mössan och vantarna. Nu är våren i antågande och med det kommer inspiration för både nya kläder och inredning. Vi fick hjälp av familjen Eskilsson att visa upp vårens mode tillsammans med snygga tapeter, vackra golv och läckra detaljer.

Varens tapeter

Just nu kommer massor av nyheter när tapettillverkarna släpper sina vårkollektioner. Mycket finns redan ute i butikerna, och ännu mer är på väg.

Bland vårens kollektioner är det lätt att hitta sin egen stil. Det finns något för alla – oavsett om du är ute efter en lite mer diskret framtoning eller om du gillar att sticka ut. Vi ser mycket naturfärger och imitationer av material som trä och betong. Det finns även ett stort utbud av tapeter som hämtar sin inspiration i naturen, i form av blommönster och blad.

Tapeter är en av de viktigaste inredningsdetaljerna och du kan verkligen förändra karaktären på ett rum genom att ge väggarna en ansiktslyftning. Låna alltid hem tapetprover och välj med omsorg. Testa vad som funkar ihop med dina möbler, och jämför hur tapeten upplevs både i dagsljus och kvällstid i skenet av din inomhusbelysning. I de allra flesta fall ska du leva med dina nya tapeter under ganska lång tid framöver, så det är väl investerad tid att göra ett noggrant val! Och du – ta hjälp av experterna i våra lokala butiker. De har bra koll på både trender och teknik!

Klicka på bilderna för att se dem i större format.