Världssyndagen hos Karvik

Kristoffer Karlsson

Världssyndagen eller ”World Sight Day” uppmärksammas av Världshälsoorganisationen WHO den andra torsdagen i oktober varje år. Detta har Optiker Karvik tagit fasta på och bjuder in till ett event i synens tecken i Eksjö- och Nässjöbutikerna.

– Vi har pratat länge om att göra något lite extra på världssyndagen, och nu när pandemin äntligen släppt sitt grepp så är det dags, berättar Sarah Munther.
Under dagen bjuds det bland annat på tre föreläsningar på olika synrelaterade teman.

– Det blir en föreläsning om ögonsjukdomar, en om närsynthet hos barn och en tredje som kommer att handla om torra ögon, berättar Sarah. Håll utkik på vår hemsida och våra sociala medier för mer information om hur man anmäler sig, fortsätter hon.

Under dagen blir det också en tipspromenad i butiken med fina priser. På plats i butiken finns även leverantörer som visar upp flera spännande produkter.

– Bland annat kommer det finnas möjlighet att testa speciella glasögon för mörkerkörning. Många tycker det är jobbigt att köra bil i mörker och då finns speciella glasögon som bland annat hjälper till att skapa bättre kontraster, förklarar Sarah.

Världssyndagen handlar mycket om att alla ska ha rätt till en god ögonhälsa, även de som bor i fattigare delar av världen.

– Vi har ett löpande samarbete med organisationen Vision for all, som bland annat delar ut begagnade glasögon till människor i tredje världen, avslutar Sarah.

Torsdagen den 13 oktober, kl. 10.00-18.00