Vårstäda dina fötter

Redaktionen

fotter-eksjo1

  1. Trendig blå herrsko i härligt material från Sandins skor
  2. Snygg och bekväm svart sandal från Väskshopen
  3. Beige sandal med liten klack från Sandins skor
  4. Blanka snygga skor från Borgs skor
  5. Sköna låga sneakers i rosa från Intersport

Text: Malin Lindström • Foto: Alexandra Bjerhag

Ett säkert vårtecken är när fötterna får komma ut ur sin vinterdvala och de stora tunga kängorna byts ut till skor i lättare material. Så vad vore väl snällare mot trötta, torra fötter än ett par nya, fräscha skor att möta våren i?

I butikerna hittar du nu massor av nyheter att välja mellan så vare sig det är vardags- , fest- eller träningsskor du söker så låt dig inspireras! I vår funkar det mesta i skoväg men ett par snygga och bekväma sneakers är ett måste. Det kryllar av både neutralt enfärgade skor med endast någon liten färgrik detalj till riktigt färgstarka och grilliga skor med mycket färg och mönster. Skor som passar både till vardags och till lite mer festliga tillfällen ­beroende på vad du kombinerar dem med. Eller varför inte ett par silvriga skor med klackar? Söker du lite enklare skor så kommer det att finnas mycket slip-in skor i butikerna i vår och för alla vintertrötta fötter som svettats instängda hela vintern kan vi även berätta att tofflan kommer stort i vår och finns i många olika modeller. Så låt våren komma och bjud dina fötter på nya skor!


Put your feet first!

Text: Johanna Stenvall

fotter-eksjo2

Fredrik Leiner på Borgs skor. Foto: Johan Lindqvist

Att fötterna mår bra är viktigt för ditt välbefinnande och därför kan det vara bra att köpa ett par skor som är anpassade efter just dina fötter.

Fredrik på Borgs skor tycker därför att det är viktigt med bekväma skor. – Har man dåliga skor kan det medföra att man går snett vilket i sin tur kan göra att man får ont på andra ställen i kroppen, säger Fredrik Leiner som driver Borgs skor. Enligt Fredrik ska en bra sko göra att man står stabilt, den ska böja sig på rätt ställen och skon ska allra helst vara uppbyggd efter den egna foten för bäst bekvämlighet. – Vi har bra och tunna ilägg i butiken som man kan lägga i vilken sko som helst för att göra att de blir mer bekväma. För Fredrik är det viktigt att kunderna lämnar butiken nöjda och med komfortabla skor. – Vi tar oss tid för varje kund för att se vilken typ av sko just de behöver. Det är vanligt att människor med fotrelaterade besvär kan ha svårt att hitta skor som passar. – Men när de kommer hit hittar de ofta många par, särskilt de som behöver en bredare sko. Idag finns det också många bekväma skor som samtidigt är riktigt snygga. Jag har många kunder som kommer hit från Jönköping, för att de har hört att vi har bra skor här, säger han.


Lotus recept för fina fötter

fotter-eksjo3Text: Malin Lindström

Ta hand om det du använder allra mest, fötterna! – Besök en fotvårdare minst en gång om året som kan pyssla om dina fötter ordentligt säger Ann-Sophie på Lotus hud- och fotvård. Hon tipsar också om receptet för fina fötter:

  • Ta ett fotbad med vanlig såpa, skrubba sedan av fötterna.
  • Peela, torka ordentligt, låt lufta och smörj in med fet salva. Fila inte varje dag, men smörj gärna.
  • Passa på att gå barfota i sanden för både fotgymnastik och naturlig peeling för lena fötter.

Formgjuten sula

fotter-eksjo4På Intersport i Eksjö kan du få formgjutna sulor till i stort sett alla skomärken. På så vis kan du enklare få optimal komfort och stöd när du springer.
– Med en formgjuten sula sitter foten bättre i skon och du har hela hälsenan i rätt position vilket minskar belastningen i löp­steget, berättar Phillip Harbrecht på Intersport.


fotter-eksjo
Herrsko från Intersport. Fotbollsko dam från Intersport.

fotter-eksjo5
Snygg och trendig damsko från Borgs skor i guldmetallic. Festfin sandalett från Borgs skor med snygga detaljer.