Det kollektiva resandet ökar

Magnus Östberg

Ökat resande med kollektivtrafiken

Resandet med kollektivtrafiken ökar i hela Jönköpings län

Vi reser allt mer kollektivt i vårt län. Det visar aktuella siffror från Jönköpings länstrafik. Totalt hade resandet första halvåret 2015 ökat med nio procent.
– Det är en fantastisk resandeökning vi ser. Kul att fler väljer att resa kollektivt, säger Carl-Johan Sjöberg, Trafikdirektör.

Det finns ju något avkopplande med att åka buss eller tåg. Att själv kunna välja om man vill koppla av, jobba eller kolla facebook. Att det sedan är positivt för miljön gör ju inte saken sämre. Jönköpings länstrafik har under året lanserat en rad nyheter för oss resenärer; bland annat ”Tappa-bort-garantin” som gör det möjligt att få ett nytt kort om du tappar bort det. Och kanske är de nya tjänsterna en del av förklaringen till det ökande kollektiva resandet.

– Förra året hade vi en stor prova-på-kampanj i hela länet, vilket gav 2 600 nya resenärer. I år byter vi till nytt zonsystem för ett enklare resande och jag känner stor tilltro till att det nya zonsystemet kommer bidra till att den goda resandeutvecklingen fortsätter, säger Carl-Johan Sjöberg.

Vi resenärer tycks också vara väldigt nöjda med vår kollektivtrafik. Bland annat så har regionbussarna i länet nöjdast kunder i hela Sverige, enligt Kollektivtrafikbarometern.