Visa upp ditt hus från bästa sidan

Kristoffer Karlsson

Erik Wärme, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling.

Går du i tankar på att sälja ditt hus?
– Alla hus är unika och det finns inget standardrecept på hur man på bästa sätt marknadsför sin fastighet inför en försäljning, förklarar Erik Wärme, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Eksjö. Som mäklare är vi otroligt flexibla idag. Vi jobbar tillsammans med dig som säljare och hittar en lösning som passar just dig och ditt hus, fortsätter han.
Inför en fotografering gäller det att visa upp sitt hus från bästa sidan.
– Det kan handla om att måla om en vägg, jobba med ljussättning eller kanske ta bort vissa möbler. Här kan vi som mäklare komma med många värdefulla tips. Det handlar ju om att få så många som möjligt att bli intresserade och att vilja komma på visningen, förklarar han.
Teknikutvecklingen går framåt i hela samhället, och mäklarbranschen är inget undantag.
– Vi kan presentera din fastighet med rörlig bild, både invändigt och utvändigt med drönare. Och vi jobbar mycket med sociala medier, berättar Erik.
Det gäller att göra ett gott första intryck när de potentiella köparna kommer till visningen.
– Vi brukar säga att det tar mellan fem och tio sekunder för en köpare att avgöra om de är intresserade eller inte. Så det är ingen tvekan om att det kan vara värt att lägga lite tid och energi på att presentera ditt hus på allra bästa sätt, avslutar Erik.