Volter för vuxna

Redaktionen

volter_2Eksjö gymnastiksällskap, EGS, har under många år haft truppgymnastik på schemat för barn och ungdomar. Men från i höst erbjuder de även trupp­gymnastik för vuxna – något som lockar många att utmana kroppen.

– Intresset för att prova på truppgymnastik har länge varit stort. Bland annat vill många testa efter barnens träning för att känna hur det känns. Så vi anordnade detta för vuxna på träningskonventet i våras och fick mycket positiva reaktioner. Nu kör vi fyra tillfällen under hösten och planerar för en fortsättning i vår, berättar Lotta Alnemo, ordförande för EGS.

Truppgymnastik innehåller flera olika delar och moment. Man gör till exempel olika slags volter både framåt och bakåt, rondater, flick-flack och även skruvar i luften. Kanske inte rörelser som de flesta av oss utför varje dag så en viss rädsla eller oro kan ju självklart uppstå.

– Men säkerheten är mycket hög och våra ledare som ansvarar för träningen är rutinerade och välutbildade. Plus att mattorna är tjocka och mjuka, säger Lotta.

Så om man tillhör dem som gillar att utmana sig själv när det gäller träning så skulle truppgymnastik kunna vara något att prova på?

– Ja, absolut. Det handlar ju mycket om tillit, kroppskontroll och att utmana sig själv. Flera deltagare har själva blivit förvånade över hur mycket de faktiskt klarar. När ­träningen är slut har de helt plötsligt både hjulat och gjort en bakåtvolt – och är extremt trötta, säger Lotta.

– Vi har en dröm om att en dag ha en vuxentrupp som både kan bjuda på uppvisningar och tävla, avslutar ledarna Malin Rehnholm och Sandra Ekman med ett leende.

För tider och priser, se Eksjö gymnastiksällskaps hemsida.