Allmänt

Volter för vuxna

volter_2Eksjö gymnastiksällskap, EGS, har under många år haft truppgymnastik på schemat för barn och ungdomar. Men från i höst erbjuder de även trupp­gymnastik för vuxna – något som lockar många att utmana kroppen.

– Intresset för att prova på truppgymnastik har länge varit stort. Bland annat vill många testa efter barnens träning för att känna hur det känns. Så vi anordnade detta för vuxna på träningskonventet i våras och fick mycket positiva reaktioner. Nu kör vi fyra tillfällen under hösten och planerar för en fortsättning i vår, berättar Lotta Alnemo, ordförande för EGS.

Truppgymnastik innehåller flera olika delar och moment. Man gör till exempel olika slags volter både framåt och bakåt, rondater, flick-flack och även skruvar i luften. Kanske inte rörelser som de flesta av oss utför varje dag så en viss rädsla eller oro kan ju självklart uppstå.

– Men säkerheten är mycket hög och våra ledare som ansvarar för träningen är rutinerade och välutbildade. Plus att mattorna är tjocka och mjuka, säger Lotta.

Så om man tillhör dem som gillar att utmana sig själv när det gäller träning så skulle truppgymnastik kunna vara något att prova på?

– Ja, absolut. Det handlar ju mycket om tillit, kroppskontroll och att utmana sig själv. Flera deltagare har själva blivit förvånade över hur mycket de faktiskt klarar. När ­träningen är slut har de helt plötsligt både hjulat och gjort en bakåtvolt – och är extremt trötta, säger Lotta.

– Vi har en dröm om att en dag ha en vuxentrupp som både kan bjuda på uppvisningar och tävla, avslutar ledarna Malin Rehnholm och Sandra Ekman med ett leende.

För tider och priser, se Eksjö gymnastiksällskaps hemsida.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Senaste artiklarna i "Allmänt, Hälsa"

Att det är nyttigt att röra på sig råder det ingen tvekan om. Vi blir piggare, undviker övervikt och mår allmänt bättre. – Vi bör undvika stillasittande i så stor grad som möjligt, säger Jan-Olov Johansson, läkare vid vårdcentraler Bra Liv i Vetlanda. …

Visionärer. Kommundirektör Tord Du Rietz och kommunfullmäktiges ordförande Anders Gustafsson vill ha in synpunkter, tankar och idéer till Eksjö kommuns nya vision. Visionsarbete. Eksjö kommun har idag en vision som sträcker sig fram till 2020. Men nu ä …

Jubileum. 1997 tog Lasse och Birgitta över ICA Mathörnan i Mariannelund efter att den hade stått tom under en period. – Vi drev Hulthallen i Hult tidigare, men tog chansen att öppna i Mariannelund när tillfället uppstod, berättar de. Utvecklingen har g …

Idag pratar vi mycket om mat och hur viktigt det är att äta rätt. Vitaminer, kolhydrater, dieter och kostråd har de senaste åren varit flitigt omskrivet och debatterat i media.

Massor av alternativ för dig som vill träna och hålla dig i form! Nytt och fräscht på Forma Framtid Forma framtid på Nannylundsområdet i Eksjö fortsätter sin satsning mot sitt mål – att bli en av Sveriges bästa träningsanläggningar. – Vi är ett komplet …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

och tror på en positiv fortsättning! – Vi har fått en fantastisk start här i Mariannelund, berättar Johan Zedig och Anneli Rimås som driver Zedig’s glassfabrik och konfektyr. Vi hade kö varje dag hela sommaren, fortsätter de. Zedig’s är beläget i Filmb …