Flyg till Zakynthos från Jönköping

Kristoffer Karlsson

Från och med maj nästa år erbjuder vår lokala flygplats, Jönköping Airport, ett nytt charterresmål.
– Det är med stor glädje vi kan meddela att Apollo börjar flyga till den grekiska ön Zakynthos, säger Henrik Älverdal som är marknadschef på Jönköping Airport.

Zakynthos är känt för sina fina stränder, det förlista skeppet på Navagio Beach: Smugglers Wreck, öns största attraktion och en av de mest fotograferade platserna i Medelhavet och sina havsköldpaddor som man kan se simma längs några av öns stränder.

Första avgången från Jönköping genomförs den 12 maj och följs därefter av ytterligare två, den 19 respektive 26 maj.

Zakynthos är en populär ö som erbjuder både avkoppling och nöjesliv. Ön har flera orter som passar för vuxna (Argassi), barnfamiljer (Tslivi), och ungdomar (Laganas) – samtliga med kort och bekväm transfertid. Huvudstaden Zakynthos Stad är väldigt vacker och har en mysig strandpromenad.
– Zakynthos har länge varit ett populärt resmål. Här finns någonting för alla, oavsett om du söker avkoppling vid vackra stränder eller ett roligt nöjesliv. Det känns kul att nu återigen kunna erbjuda Jönköping ett riktigt härligt resmål, berättar Clara Larsson, som är pressansvarig på Apollo.

Orter på Zakynthos

Argassi

Detta är en utpräglad turistort med en lång, smal strand och längs huvudgatan finns gott om caféer, tavernor och butiker.

Laganas

Söker du nöje, så är Laganas orten för dig. Längs huvudgatan ligger restauranger, barer och nattklubbar på rad men här finns också en lång härlig sandstrand.

Tsilivi

På Zakynthos nordöstra kust hittar du Tsilivi, ett populära resmål för familjer. Byn ligger vackert omgiven av olivträd, grönska och pinjeklädda berg och kullar och på stranden finns både solstolar, parasoller och vattensporter.

Tragaki

Söker du riktig lugna semesterdagar är Tragaki med fina små stränder ett bra val.