Ambri tar med sig Italien till Eksjö

Redaktionen


Nyöppnat. Sedan mitten av februari kan Eksjö stoltsera med en ny delikatessbutik. Ambris Italien heter butiken som flyttat in i Smått & gotts före detta lokaler. Här samsas pasta, ostar och andra italienska delikatesser på hyllorna. Butiken drivs av Ambri Felli och Charlotte Felli Crona som tidigare hade butiken i Bodafors.

– Vi har fortfarande kvar butiken i Bodafors, men här i Eksjö har vi även färska produkter, berättar Ambri.

Ambri och Charlotte träffades i Italien när Charlotte jobbade som modell där. De brinner för mat och Ambri förklarar att matkulturen är helt annorlunda i Italien.

– När du vaknar frågar du; ”Vad ska vi äta till lunch?”. När du äter lunch frågar du; ”Vad ska vi äta till middag?”. Så vi lever för maten, berättar Ambri.
Charlotte fyller i:
– Jag åt mig genom hela Italien under de 15 år jag bodde där, säger hon.

När flyttlasset gick från Italien till Sverige landade de i Bringetofta där Charlotte växte upp.

– Det var en rejäl kontrast mot ett hektiskt Italien. Men det var när vi började laga mat här hemma i Sverige som vi upptäckte att vi saknade en hel del ingredienser, berättar Charlotte.

Ambri började importera matvaror som bland annat pasta som han introducerade för Tina Sjödahl på Smått & gott. När Smått & gott avvecklade butiken nappade Ambri direkt.

– Eksjö är en mysig stad och eftersom det fanns en delikatess-butik här sedan tidigare kändes det självklart, berättar Ambri