Eksjöprofiler

Beatrice lever drömmen

Beatrice Galthe Schermer tillbringar vintern i Frankrike och kör motocross. Målet är att köra stora internationella tävlingar mot de allra bästa i världen.

Beatrice Galthe Schermer satsar stort på sin motocrosskarriär. Just nu ligger 22-åringen från Eksjö i intensiv träning inför säsongen 2018 på Magnus och Outi Karlssons motocrossanläggning Chez Amis i Frankrike.
– Jag kör jag hela försäsongen i Frankrike. Här får jag perfekta förutsättningar och kan förbereda mig för tävlingssäsongen på bästa tänkbara sätt, berättar Beatrice.

Dagarna består av träning och åter träning.
– Vi är på banan och kör minst fem dagar i veckan. Sen tillkommer löp- och styrketräning också så klart, säger Beatrice.

Hennes tränare Magnus Karlsson har själv varit VM-förare och vet vad som krävs för att lyckas.
– Magnus och hans fru Outi är med mig på alla tävlingar och hjälper mig med allt från att meka till att klocka varvtider, berättar Beatrice.

Att vara motocrossförare är en tuff tillvaro, inte minst ekonomiskt.
– Jag jobbar heltid under en del av året och sparar alla pengarna. Jag jobbar även här på Chez Amis och hjälper till med saker som matlagning och städning. Men för att kunna satsa fullt ut så krävs det även sponsorer som är villiga att ställa upp, berättar Beatrice.

Huvudfokus under 2018 kommer vara att köra tävlingar ute i Europa, men under året kommer det även att bli en del inhopp i den svenska SM-serien.
– Vi får se lite hur det passar in i mitt tävlingsschema, men några tävlingar kommer det att bli. Det är bra att testa hur man står sig i konkurrensen hemma i Sverige, säger Beatrice.

Drömmen är att kunna försörja sig fullt ut på motocrossen och köra stora internationella tävlingar mot de bästa i världen.
– För några år sedan hade jag en gammal hoj och jag och pappa åkte runt med den på släpkärran och tävlade. Men sedan jag bestämde mig för att satsa så har jag utvecklats väldigt mycket. Det är en tuff sport, men allt är möjligt, avslutar Beatrice.

Beatrice Galthe Schermer

Beatrice Galthe Schermer bor och tränar motocross i södra Frankrike på anläggningen Chez Amis som drivs av den tidigare VM-föraren Magnus Karlsson och hans fru Outi. Det är ett slags Bed & Breakfast dit både motionärer och elitåkare kommer för att träna. I närheten finns flera VM-banor och förutsättningarna, framför allt under vintern, är helt andra än hemma i Sverige.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Eksjöprofiler, Motor"

Pappa var musiklärare och mamma var trummis. Musiken har alltid varit en viktig och naturlig del i Moa Carlebecker Forssells liv. Idag försörjer hon sig som artist och låtskrivare under artistnamnet Cazzi Opeia. Moa deltog i TV4:s Idol 2009 och en enig …

Jörgen Gustafsson hjälper människor att få kontakt med ”andra sidan” och på visitkortet står det medium. – Det är ologiskt att det inte finns något efter döden, säger han. Han föddes i Eksjö 1962 och växte upp i en stor familj. Efter skolan jobbade han …

Axel Rehnby från Eksjö har varit delaktig i otaliga långfilmer och tv-produktioner de senaste åren. Men själv har han inte synts i rutan en enda gång.Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård och Axel ”Snälla snickaren” Rehnby poserar tillsammans under inspeln …

För många är Maria Granquist en känd röst i radion. Hon medverkar i den populära morgonshowen ”Gry Forssell med vänner” på Mix Megapol och är programledare för Mix top 30. Maria är född och uppvuxen i Eksjö med mamma, pappa och tre syskon. Efter gymnas …

Uppdaterad version av Outback hos Eksjö motorcentrum Subaru Outback är en sportig och rymlig kombi som nu finns i en uppdaterad version hos Eksjö motorcentrum. – Grunden känns igen från ”gamla” Outback men det är en hel del tekniska uppgraderingar som …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Officeraren Christian Ericsson reser Sverige och världen runt för att tävla i multisport, eller adventure racing som det heter på engelska. Med flertalet EM- och VM-tävlingar i bagaget är Christian en mycket rutinerad multisportare. Det var i samband m …