Dagsutflykt: Spakarpsrundan

Redaktionen

Att semestra på hemmaplan kommer att bli mer regel än undantag sommaren 2020. Men istället för att se den inställda Rhodossemestern som ett straff, eller att gräva ner dig i soffan bjuder vi här på några tips på tre enkla dagsutflykter som gör hemestern lite roligare. Självklart finns det massor mer att upptäcka i vår vackra kommun och du kan alltid kika in på visiteksjo.se för fler tips.

Som namnet antyder tar denna dagsutflykt sin början på Spakarps plantskola som i år öppnar för sjunde säsongen. Plantskolan ligger vackert beläget utanför Ingarp och är minst sagt en lantlig idyll. Här hittar du växter, buskar och plantor och allt annat du kan tänkas behöva till din trädgård. Du kan också ta med dig en egen fikakorg och njuta av en kopp kaffe på uteplatsen. Simon Larsson, som driver butiken, berättar att en av årets trender tycks vara att kunderna efterfrågar mer färg på blommorna.

– Jag vet inte om det beror på den grå vintern eller att Corona-tiden gjort att vi behöver mer färgglada växter omkring oss, men det är väldigt populärt med beige-, orange- och kopparfärger på blommorna  , berättar han.

En annan förändring är att kunderna efterfråga mer ”färdiga” växter.

– Många vill inte vänta på att det ska växa upp utan vill ha större buskar och kraftigare träd från början, berättar Simon.

För att ”coronaanpassa” verksamheten har Spakarps plantskola infört ett maxantal på fyra personer samtidigt inne i butiken. Du kan dessutom betala med både kort och swish utanför butiken.

Norrby Ängar

Norrby ängar ligger vackert beläget vid Solgen bara ett par kilometer från Spakarps plantskola. Här finns både gårdsbutik och servering.

– Fika serverar vi som vanligt när vi har öppet, men vill du ha mat vill vi att du bokar det ett par dagar innan. Men vi har baguetter och annat matigt i caféet också, berättar Ann Hörlén som driver gården tillsammans med sin man Mattias.

I gårdsbutiken hittar du allt från vackra lammskinn till gårdsproducerat kött – och mycket mer.

– Vi har även en hel del produkter som vi köper in från utvalda leverantörer i vår butik, säger Ann.

Norrby Ängar

Rost & blandat

Inredningsbutik på landet där alla produkter tillverkas för hand  – det mesta av återvunnet material. Butiken har öppet på lördagar men det går bra att höra av sig till butiken för att komma på besök under andra tider.

Rost & Blandat

Här hittar du flera utflyktsmål!