Dansa med Panetoz på Eksjö stadsfest

Magnus Östberg

panetoz

Panetoz är gruppen som kommer att få hela Eksjö att gunga under sista helgen i augusti. Då är de tillbaka i Eksjö för första gången sedan 2012 men innan dess ska de hinna med ett femtiotal spelningar.
– Det blir en rolig återförening med eksjöpubliken, säger Pa Modou Badjie från Panetoz.

Panetoz är bandet som gått från klarhet till klarhet sedan det stora genombrottet kom med Dansa/Pausa 2012. Efter det har hitlåtarna löst av varandra. Håll om mig hårt, Efter solsken och Vissla med mig är alla låtar som andas positiv energi och som garanterat kommer att få dig att vilja svänga dina lurviga.

Är det inte svårt att bjuda på så mycket positiv energi under varje spelning?
– Vi behöver inte trycka på någon knapp och spela en roll. Vi älskar det vi gör och brinner för det så det är inget konstigt egentligen. Men vi är ju som vilka personer som helst, säger Pa Modou.

Trots att flera av de andra låtarna sålt platina är Dansa/Pausa fortfarande bandets största hit.

– Dansa/pausa blev det stora genombrottet och sedan har vi spunnit vidare på det i allt vi gjort. Det som är skönt med Panetoz är att vi inte har något behov att vara creddiga. Vi är som vi är och det verkar gå hem hos alla målgrupper, säger Pa Modou.

Panetoz musik är som en musikalisk smältdegel med influenser från olika former av hip hop, soul och R´n´B. Den sammanhållande faktorn är den glädje som genomsyrar musiken.

– När vi började på fritidsgården under 1990-talet tyckte många att vi var för glada i musiken. Men tittar du på soundet i svensk hip hop idag så är det mer glada slingor. Det är ju väldigt roligt, säger Pa Modou.

Om du måste välja – väljer du då att dansa eller att pausa?
– Ha, ha, ha. Dansa. Alla gånger, alla dagar i veckan, dygnet runt. Pausa gör man bara för att man ska orka dansa.