» Det blir hög energi på stadsfesten «

Magnus Östberg

Alexander Ferrer blev Newkid med hela Svenska folket när han var med i Så mycket bättre 2020. Med egna tolkningar av Du måste finnas och Starkare gick han från välkänd till folklig.
– Det får man räkna med när man ställer upp i programmet, berättar Alexander.

Newkid tar plats på Stadsfestens scen sista helgen i augusti. Då har han blivit varm i kläderna efter ett antal festivalspelningar under sommaren. Och han längtar efter att möta publiken igen efter ett par år med pandemi.

– Det har ju varit så tomt och vi ska äntligen få spela igen. För mig är det en jättestor del av livet att både få spela och gå på konserter. Och nu får vi äntligen göra det. Det ska bli intressant att se vad som händer med både mig och publiken, säger han.

För Newkid har längtan efter att få spela live varit så stor att han under hösten kommer att göra en turné som går under namnet För alla gånger vi inte kunde samlas.

– Det blir en mer konceptualiserad show med stort band vilket har varit väldigt roligt att skissa på. Det blir ju stora arenor vilket känns väldigt spännande, berättar Alexander.

Alexander är född och uppväxt i Uddevalla. Förutom musiken var fotboll ett stort intresse, men när han började skriva egen musik på högstadiet fick fotbollen läggas åt sidan.

– Jag gick från att träna fotboll varje dag till att lägga all tid på att skriva låtar. Jag var ganska kaxig som tonåring och kände direkt att jag är nog skitbra på detta. Jag var mycket kaxigare då än vad jag är nu, konstaterar han.

Som 21-åring släppte han sitt debutalbum 2011 och fick snabbt en trogen publik. Men det folkliga genombrottet kom när Så mycket bättre sändes på tv.

– Programmet har så bred publik – från barn till farfar och det märks. Jag hade en hängiven publik i ett visst åldersspann men när jag går på stan nu blir jag igenkänd av alla. Men jag är nöjd med att jag fick vara mig själv till hundra procent genom hela programmet, säger han.