Det går att grilla mycket mer än entrecote

Redaktionen

Ekologiskt & närproducerat

Norrby Ängar har gjort sig kända för sitt hängmörade kött som är både ekologiskt och närproducerat. Här äter djuren bara gräs och slaktas när de nått tvåårsåldern.
– Då får du en bättre smak på köttet plus att det blir lite mer marmorerat och det sitter ju mycket smak i fettet. Dessutom är det ett nyttigt fett som innehåller massor med omega 3 eftersom djuren bara ätit gräs, berättar Ann Hörlén som driver Norrby Ängar.

Det som efterfrågas mest under grillsäsongen är de ”fina” bitarna som entrecote eller ryggbiff. Men Ann slår gärna ett slag för att grilla flera delar av djuret.
– Det går att grilla så mycket mer, det handlar bara om att ha lite tålamod. Vi brukar till exempel grilla bringa eller ”short ribs” i vår rökgrill. Då kanske det får grillas i upp till tio timmar, berättar hon.

En annan faktor som påverkar köttets kvalitet är hur länge det blivit hängmörat.
– Vårt kött är alltid hängmörat i 10-14 dagar vilket gör att det blir mört och fint, säger Ann.

Även lamm är populärt för grillälskaren, men så här års är det inte riktigt lammsäsong ännu.
– Efter sommaren är det ju lättare att få tag på lamm, men vi har i frysen till försäljning, säger Ann.

Norrby ängars 3-pepparssmör

Använd rumsvarmt ekologiskt smör. Blanda med rosé-, svart och grön- peppar efter tycke och smak.
Blanda ihop allt och forma till en rulle och lägg sedan i frysen tills det är serveringsdags.