Eksjöbilder ställs ut i Tyskland

Redaktionen

Eksjöfotografen Fredrik Larsson ställer ut sina bilder från ”Mitt Eksjö” i Neusnäss.

fredriklarssonFredrik Larssons utställning ”Mitt Eksjö”, en utställning med bilder från Eksjö stad, som hölls på museet förra året blev mycket framgångsrik. På utställningen befann sig två tyska turister som blev så imponerade att de tipsade borgmästaren i sin stad, Neusnäss, om Fredrik Larsson och hans bilder. Detta har i sin tur resulterat i att ”Mitt Eksjö” kommer kunna ses i Neusnäss den 11 maj. Eksjö tecknade vänortsavtal med staden Neussäss 1995 och sedan dess har olika utbytesaktiviteter och projekt genomförts mellan städerna. Under sommarmånaderna är Eksjö som bekant också ett populärt besöksmål för tyska turister.

– Jag tror att det beror på stadens storlek och tempot här. Sen tror jag också att det beror på Eksjös vackra centrum och alla trähus, tyskarna älskar trähus. Jag tror det är därför som min utställning passar så bra i Tyskland, säger han.

Fredrik som aldrig tidigare haft en utställning utomlands ser fram emot tysklandsbesöket.

– Det ska bli roligt att träffa alla människor. Det verkar som att utställningen kommer bli en ganska stor grej där, till och med Borgmästaren kommer att vara med. Jag hoppas också på att sälja många av mina tavlor när jag är där, säger han.

Fredrik Larsson tror att resan kommer att ge många fototillfällen.

– Jag kommer ta med mig all min fotoutrustning och fota landskapet, jag är ju egentligen en landskapsfotograf, säger han.