Håller kärleken efter att kamerorna slocknat?

Redaktionen

För ett år sedan spelades tv-serien Bachelor in. Serien slutade med att programmets bachelor, Pär Nilsson gav den allra sista rosen till Eksjö-tjejen Rebecka Stenström. Men hur går det med kärleken ett år efter inspelningen av programmet?

Bachelor-paret 2015 Rebecca Stenström och Pär Nilsson

Foto: Johan Lindqvist

– För drygt en månad sedan lämnade jag Eksjö och flyttade upp till Pär i Stockholm. Så nu bor vi båda två i Pärs etta på 43 kvadratmeter och det känns jättemysigt. Men självklart är det en omställning att lämna Eksjö, säger Rebecka och fortsätter:
– Det som är den största skillnaden med att bo i Stockholm är att det tar mycket längre tid att ta sig någonstans. I Eksjö kan man ta sig vart man än ska på tio minuter, i Stockholm kan det ta en timme. Sen är ju hela tempot mycket högre.
Men Rebecka tycker att hon har anpassat sig ganska bra till livet i storstan.
– Jag har väldigt lätt att anpassa mig, men visst är det mycket jag saknar med Eksjö. Allra främst lugnet. Men jag är glad att jag kan ha en del av båda världarna, att jag kan åka hem till Eksjö på helgerna. Sen bor vi i ett väldigt lugnt område, det är faktiskt så lugnt att det nästan känns lite som att bo på landet, säger Rebecka.
– Det är viktigt för oss båda att få det där lugnet eftersom vi båda kommer från mindre städer, hon från Eksjö och jag från Bollnäs, säger Pär.
Nu är nästa steg att hitta en större lägenhet.
– Jag jobbar hemifrån med mitt företag så vi skulle behöva något större med plats för ett kontor, så vi har lagt ut vår lägenhet till försäljning, men vi har samtidigt inte särskilt bråttom med att bli av med den egentligen, säger Pär.
Pär jobbar just nu med sitt företag B5sports som är återförsäljare av kosttillskott från XXL nutritions.
– Jag tog över företaget i november och just nu jobbar jag med att bygga upp varumärket som än så länge är relativt okänt i Sverige, säger han.
Förra året vid den här tiden fick Pär ett samtal som gjorde att han kom med i programmet Bachelor och träffade Rebecka.
– Jag sökte faktiskt inte till programmet utan jag blev tillfrågad om att vara med. En dag när jag satt och jobbade fick jag ett samtal av en kvinna från produktionsbolaget som hade hittat mig i något statistregister och ville att jag skulle vara med i programmet. Jag var väldigt osäker först men sedan bestämde jag mig för att gå dit och höra vad det handlade om. Jag var väldigt tveksam men jag bestämde mig för att testa. Jag fick gå på casting och blev sedan utvald, berättar Pär.
Rebecka var istället en av få som faktiskt sökte till programmet.
– Det var i alla fall vad de andra tjejerna sa, att de inte hade sökt utan att de hade blivit tillfrågade. Jag minns att jag låg hemma sjuk när jag fick se reklamen för programmet och jag blev genast nyfiken när jag fick syn på Pär. Jag gick in på hemsidan och tittade på presentationsfilmen om honom och efter det bestämde jag mig för att söka.bachelorblommaRebecka blev sedan en av 24 tjejer som fick vara med och kämpa om Pärs hjärta.
– Det var spännande att bli utvald att vara med och jag bestämde mig att se det hela som ett äventyr och en rolig grej, säger Rebecka.
Trots att det var så många tjejer som alla ville ha uppmärksamheten från samma man tyckte Rebecka att stämningen mellan tjejerna ändå var rätt bra.
– Man umgicks med de personer man kände sig mest likasinnad med. Jag märkte inte av någon speciellt hård konkurrens mellan oss tjejer men det finns ju alltid de som gillar intriger. Jag höll mig nog mest i bakgrunden. Sen gick jag in med attityden att jag helt enkelt får se vad som händer, blir jag kär så blir jag, berättar Rebecka.
Trots att paret är glada att de var med i Bachelor är programmet något de försöker lägga bakom sig.
– Det har fungerat väldigt bra efteråt men det var jobbigt för oss båda under en period när programmet började visas på tv.
– Rebecka hade varit lugn innan programmet började sändas och trodde absolut inte att hon skulle bry sig när det sen skulle sändas på tv, säger Pär.
– Nej, jag hade ju varit där så jag visste ju redan om allt som hade hänt men det är absolut inte samma sak att höra om det som att se det på tv. Jag var väldigt nere under en period och särskilt efter varje avsnitt. Men Pär var så bra mot mig, vi pratade igenom allt som hänt efter varje avsnitt och det hjälpte mig verkligen, på det sättet tog vi oss igenom det, säger Rebecka.