Eksjöprofiler

Hallå där Edyta Hammar…

…som nyligen fick utmärkelsen ”Sveriges bästa mäklare” inom Svensk fastighetsförmedling med flest sålda objekt under 2016.

Du har placerat dig på topp tio bland Svensk fastighetsförmedlings mäklare i tre år nu. Hur kommer det sig?

– För tre år sedan låg jag på femte plats, förra året blev jag tvåa och i år tog jag förstaplatsen. Jag tror att det beror på att jag är väldigt engagerad i mina kunder och varje fastighetsaffär. Bakom framgångarna ligger hårt arbete och stort kundfokus. Ett gott resultat känns i hjärtat hos både köpare, säljaren och inte minst hos mig som mäklare. Jag är trygg, öppen, noggrann och lyhörd för mina kunders behov. Att förmedla en bostadsaffär är för mig mer än ett jobb – det är min passion. Kanske är det just det som krävs för att bli bäst i Sverige – att man älskar det man håller på med.

Hur viktigt är det med den här typen av utmärkelser?

– Jag tycker det är jätteroligt att få uppskattning för allt hårt arbete man lägger ner. Det blir ett kvitto på att man gör någonting bra.

Hur länge har du jobbat som mäklare?

– Jag är inne på mitt tolfte år som mäklare. Redan på högstadiet insåg jag att jag ville bli mäklare och jag har varit intresserad av fastigheter, hus och hem så länge jag kan minnas.

Vad tycker du man ska tänka på när man ska anlita en mäklare för att sälja huset?

– Förtroende är nyckelordet när du ska anlita en mäklare för att sälja din bostad. Välj därför fastighetsmäklare med omsorg och försäkra dig om att du får svar på alla dina frågor. Mäklaren är expert. Genom att anlita en mäklare får du inte bara kunskapen, erfarenheten, kontaktnätet utan även en trygg bostadsaffär och bäst betalt.

Hur ser det ut på bostadsmarknaden i Eksjö? Fortsätter priserna att stiga?

– Marknaden har satt fart. När solen tittar fram blir folk mer benägna att sälja. Vi har fortfarande fler köpare än vad det finns säljare. Priserna fortsätter öka vilket beror på flera faktorer. Dels att det är en väldig bostadsbrist och väldigt få objekt ute. Sedan beror det även på de låga räntorna.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Senaste artiklarna i "Eksjöprofiler"

Foto: Magnus Östberg En fotomodell som kan spela fiol, prata flytande italienska och som har smak för delikatesser! Det låter som en osannolik kombination, men det är precis vad Charlotte Felli Crona är. Efter femton år som modell i Italien tog hon med …

Foto: Kristoffer Karlsson 2016 var ett riktigt äppelår, och det blev också starten på något nytt för Albin Nordell. – Det fanns hur mycket frukt som helst och jag såg att mycket av den slängdes och ruttnade bort. Så jag bestämde mig för att göra något …

Foto: Kristoffer Karlsson Markus Koos driver Isbit Games, en av Sveriges mest omtalade spelstudios. Men det var egentligen av en tillfällighet som han snubblade in i spelindustrin. Jag drev en reklambyrå i Eksjö tillsammans med några vänner. Efter ett …

I år är det 20 år sedan Johanna Sandin tog över skobutiken från sin far, Ebbe. Och det firas från slutet av september ända fram till jul med besök av leverantörer och speciella erbjudanden.

Hockeyspelaren Linnéa Andersson från Eksjö lever redan delar av sin dröm. I fjol tog hon VM-brons med juniorlandslaget. Den här säsongen har hon och HV71 Dam kammat hem SM-silver och slagit publikrekord i Svenska damhockeyligan!

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Foto: Magnus Östberg En fotomodell som kan spela fiol, prata flytande italienska och som har smak för delikatesser! Det låter som en osannolik kombination, men det är precis vad Charlotte Felli Crona är. Efter femton år som modell i Italien tog hon med …