Hallå där Maria Lund!

Magnus Östberg

marialund

Maria Lund är ny vd på Eksjöbostäder efter Torbjörn Hammerth och tillträdde vd-posten den 1 september.

Vad ser du som din största utmaning?

– Det är uppdraget att skapa tillväxt i Eksjö kommun. Hur kan Eksjö­bostäder bidra till detta? Det är något som jag vill jobba med och se till att vi kan erbjuda bra boende och verksamhetslokaler för att skapa tillväxt. Sedan vill jag självklart utveckla företagen Eksjöbostäder och Eksjö kommunfastigheter så att vi blir ännu mer effektiva. Vi får skruva på våra interna processer för att leverera mer kundnytta.

Har du hunnit tänka på framtiden efter en månad som vd?

– Absolut. Vi har ju en framtidsplan som sträcker sig till 2019. Den ska vi följa och jag tycker det är viktigt att vi, både styrelse och medarbetare, gör det tillsammans.

det sägs att du har tillbringat en hel del tid i eksjö, hur kommer det sig?

– Min pappa och hans familj kommer från Eksjö och jag har tillbringat en del sommarlov på Ryningsholm och min farfar drev Ekboms ihop med Arne Axelsson så jag känner mig rätt så hemma i Eksjö. Vi har också haft stuga utanför Eksjö.

Har du någon favoritplats i Eksjö?

– Jag är aktiv i Friluftsfrämjandet och har varit mycket på Skuruhatt som jag tycker är unikt och fantastiskt.

Foto: Johan Lindqvist