Gammalt och nytt hemma hos Ulrika

Kristoffer Karlsson

Ulrika Bengtsson har ett brinnande intresse för prylar och inredning – och hennes hem är en härlig blandning av gammalt och nytt.

Foto och projektledning: Alexandra Bjerhag och Lena Wissinger Sparv. Styling: Ulrika Bengtsson. Smink: Lotus Hud & Fotvård.

Hemma hos Ulrika i den renoverade, stora gamla Rektorsgården går det inte att ta miste på att inredning är ett stort intresse. Här samsas loppisfynd och designprylar om utrymmet.
– Det får inte vara för lite saker i ett hem, men var sak ska ha sin plats. Det är viktigt att det inte blir för stelt så att man inte vet vart man vågar sätta sig, säger Ulrika.

Inspireras av trender, men följ dem inte slaviskt. Det allra viktigaste är vad du själv gillar!

Ulrika har skapat ett hem som hon trivs att vara i.
– Det är det viktigaste av allt, förklarar hon. Inred ditt hem så att du gillar att vara hemma och omge dig med saker som du tycker om och som betyder något för dig. Jag tycker också att ett hem ska vara välkomnande. Det första som möter dig när du kommer innanför dörren är jätteviktigt, säger hon.


Att inreda behöver inte alltid betyda att köpa nya saker. Det kan också vara att möblera om och flytta runt saker.
– När du tröttnar på en möbel eller lampa så flytta den till ett annat rum eller en annan plats så blir det som att du har köpt en ny lampa, tipsar Ulrika.
Loppisar är en utmärkt källa att hitta unika saker till sin inredning.
– Jag köper väldigt mycket på loppis. Det är ett fantastiskt sätt att hitta roliga saker som passar in i sitt eget hem – och ofta är det väldigt prisvärt. Men vad grejerna är värda är ointressant för mig. Det är vad de är värda känslomässigt för mig som betyder något. Jag köper grejer för att de passar in hos mig och jag älskar att blanda gammalt och nytt!

Något universaltips för hur man ska inreda sitt boende finns inte.
– Inredningen måste anpassas till huset. I en liten lägenhet kan man inte ha för mycket mönster och färger, men i ett stort hus kan man ta ut svängarna lite mer. I gamla hus är det också viktigt att bevara stilen. Du behöver inte vara rädd för att vara modern, men gamla hus måste renoveras varsamt, säger Ulrika.
Ulrika har även hjälpt till att inreda brandstationen i Nässjö och pubdelen på Eksjö Stadshotell.
– Jag älskar utmaningar inom inredning, och kanske är detta mitt framtida yrke, avslutar Ulrika.

Diskmedelspump, hink, diskborste och förkläde Otyg. Växt och kruka från Interflora Blomsterboden. Kaffet Åsåme hittar du på ICA Supermarket i Eksjö.

 

Kuddar, pläd, matta och väska i plast från Otyg Inredning. Lampa från Interflora Blomsterboden. Tapet från Flüggerbutiken i Eksjö


Papperskorg, anteckningsbok och penna från Sahlgaards.