Högsäsong för hemmafix

Redaktionen

Visst kliar det lite extra i fingrarna när våren gör sig påmind på allvar? Dagarna blir längre och det känns som om både kropp och själ tinar upp efter några månader i vinterdvala. Vad passar då bättre än att ta tag i något av alla projekt du har drömt om att få dra igång hemma?
Bygga en altan, måla om huset, anlägga ett trädgårdsland eller varför inte piffa till uterummet eller balkongen med lite nya fräscha inredningsdetaljer.

3 tips från proffsen:

När du ska måla så är förarbetet minst lika viktigt som själva målningen. Tvätta noga och skrapa bort gammal färg som sitter löst. Ett bra grundarbete gör att den målade ytan håller mycket längre, säger Edward på Hagbloms måleri.

 

Våren är en bra tid att behandla trallgolv och trädgårdsmöbler. Träolja är det vanligaste valet, men även terasslasyr eller kiselbehandling är trevliga alternativ som både skyddar träet och är riktigt snyggt, förklarar Karin på Hessels Colorama.

 

 

 

Om du ska bygga en altan eller uteplats, se till att göra den tillräckligt stor från början. Det är alltid bättre att tänka till från början än att bli tvungen att göra om eller bygga ut redan efter något år, tipsar Micke på Borgen bygg. Välj också ett trallvirke av bra kvalitet, fortsätter han.