Höstens inredningstrender

Redaktionen

Vad är hett, rätt och riktigt i höst? Vi tog hjälp av Eksjös egna experter på inredning. Klicka här nedan för att läsa deras tips!

 

inred-MM_top

 

inred-hessels_top

 

inred-optimera-top

 


inred-MM_top
inred-MM

 
Satsa på inredning med naturliga material, det är både trendigt och skapar ett lugn i vardagen. Stickade texturer och skrynkliga linnetyg i smutsiga pastellfärger är helt rätt i höst. Lägg sedan till en trä- detalj så är du hemma. Låt naturen flytta in, helt enkelt.
Linne är ett hett materialval och finns även som tapet. Boråstapeter har en kollektion där man har efterliknat linnestruktur. Finns i 33 olika naturfärger som ger ett rum en mjuk ombonad textilkänsla. Du kan också välja en tapet med ett stickat mönster för att få en mysig känsla i rummet (se bilden).
När det gäller golv finns en nyhet från Golvabia; en klinkerplatta som ser ut som ett trägolv vilket skapar en häftig känsla – tänk dig ”trägolv” med golvvärme! För dig som vill vara lite mer vågad har vi mönstrat klinker i många färger och även i lite udda former, t.ex. hexagon.
När det gäller färger är höstens trendfärg Petrol, utan tvekan. Men det är alltid rätt att ha en neutral bas som grund som du bryter av med någon färg. Tröttnar du på färgen är det lätt att byta ut.
När det gäller inredning för barn kan man tänka mer färgglatt. En rolig nyhet från Beckers är skoltavelfärg som går att få i valfri Beckers-kulör. Det behöver inte alltid vara perfekt, låt barnen vara med och skapa tillsammans en färgglad griffelvägg.

Denise Blomberg, MM interiör


inred-hessels_top
inred-hessels

Vitt har länge varit ett säkert kort och den dominerande baskulören när man målar eller tapetserar om hemma. Nu ser vi en ny trend, grått är det nya vita! Även beiga kulörer kommer stort.
Dova blå och gröna toner, smutsiga pasteller, linné och mörka träslag är en perfekt kombination. Vi på Hessels har en härlig bas av kulörer som ger ett mjukt och exklusivt utseende. Lägg till lite varma toner i form av mässing- och plåtdetaljer så får du en lyxig känsla.
Nu är heltäckningsmattan tillbaka på allvar! Den är mjuk och skön att gå på och skapar en ombonad känsla i till exempel sovrummet eller en walk-in-closet. I vår nybyggda inspirationsavdelning hittar du en uppsjö av olika mattor, golv och färger att inspireras av.

Men det är viktigt att inte låta dig ryckas med i alla nya trender. Tänk på att lyfta fram din personliga stil så trivs du ännu bättre i ditt hem. Vi hjälper dig gärna med färgrådgivning, både i butik och hemma hos dig. Vi hittar din stil, och hjälper dig att bryta av med någon oväntad detalj.

Ing-Marie Emilsson, Karin Gunnarsson, Malin Hagel
Hessels Colorama

inred-optimera-top
inred-optimera

Oavsett om du ska göra om helt eller bara fräscha upp är det viktigt att tänka på att form och funktion går hand i hand. I höst är det mycket grått som gäller. Det ser vi bland annat på färgvalen när våra kunder ska byta kök. Grått eller grönt i kombination med en marmorskiva toppat med mässingsdetaljer är rätt just nu. Men det kan både vara lantligt, modernt och klassiskt i stilen – kom in i butiken och inspireras.

När det gäller golv är ek är en klasssiker som alltid går hem. Vi har ett stort parti hemma och håller alltid bra priser på massiva trägolv.

En braskamin (eller braskassett) skapar både hemtrevnad och minskar uppvärmningskostnaderna. Tänk på att nyttja rot-avdraget på installation. Kaminerna finns i många olika modeller

När det gäller funktion är ett tips att kika på Lumi skjutdörrar. De går nämligen att måttanpassa och du har massor med valmöjligheter när det gäller färger och material. Vill du behålla gamla inredningen så kan vi anpassa skjutdörrarna efter den, och du kommer ändå att få ett stort lyft!

Kenneth Ekeroth, Optimera Eksjö