Stormande indieband till Eksjö stadsfest

Magnus Östberg

hurricane

Hurricane Love är det senaste artistsläppet som nu är klart för Eksjö stadsfest sista helgen i augusti. Bandet, som i dagarna släpper nytt album, har bland annat blivit något av ett Youtube-fenomen med sina högkvalitativa akustiska inspelningar.

För dig som gillar modern indiepop med starka melodier och schyssta arrangemang är Hurricane Love ett måste på Eksjö stadsfest i augusti. Bandet, som precis kommit ut ur studion för att spela in en ny platta, är oerhört ”livesäkra” och för dig som söker bevis för detta kan vi rekommendera ett besök på bandets egen Youtube-kanal. Låtar som ”You are the sun” och ”Deep under water” är två låtar som får vilket indiehjärta som helst att slå dubbelt.

Rasmus Viberg och Nina Knutsson delar på den ledande sånginsatsen. Och de gör det med bravur. Deras röster i kombination känns genuina och med ständigt starka melodier får de sitt eget poprockindiesound.

Hurricane Love har gått den långa vägen till musikbranschen. De vann världens största livemusiktävling för osignade band (Emergenza) förra året och har gjort över
100 spelningar i Norden, England och Tyskland.

Genremässigt hittar du Hurricane Love någonstans i trakterna mellan Monsters of Men, Muse, Florence and the machine med kanske en touch av Coldplay. Inte för att de låter som någon av de nämnda utan se det mer som en indikation. Utan att säga för mycket skulle Hurricane Love vara Sveriges bäst bevarade musikhemlighet (om man kan säga så om ett band som har 30 000 ”likes” på sin facebooksida och över en halv miljon visningar på Youtube).