“Jag har världens bästa sommarjobb”

Magnus Östberg

Theodor ”Theoz” Haraldsson är Linköpings-killen som slog igenom på Tik Tok som åttaåring och har som sjuttonåring redan tävlat två gånger i Melodifestivalen. Med start i maj drar han ut på  Sverigeturné och landar på Eksjö stadsfest den sista helgen i augusti.

– Det kommer att bli superkul.  Jag kommer bjuda på glädje, dans och fest och konfetti. Allt som du kan förvänta dig av mig. Jag gillar att maxa på när det gäller, berättar Theodor.

2023 släpptes albumet “Mer av dig” där årets mellobidrag utgör titelspåret. Musiken kan beskrivas som glad pop på svenska med starka beats och rytmer.

– Ja, många av mina låtar är ju upptempo och väldigt dansglada. Det är i den genren jag är just nu, men jag gillar att prova på nya saker så vem vet vad som händer i framtiden. Jag har släppt några låtar på engelska tidigare, så det kanske blir något sådant igen. Vi får se vad som händer, säger Theodor.

För tillfället går Theodor andra året på dansgymnasium i Linköping. Men snart inleds sommarturnén vilket innebär att det blir en del pluggande vid sidan av.

– Jag tycker att skolan är viktig så jag försöker plugga ikapp det jag missar när jag är borta. Under mello var det svårt att hinna med skolan så då fick jag verkligen plugga på kvällar och helger. Man vet ju inte om det är det här man vill hålla på med om några år. Då är det ju viktigt att man har en utbildning, säger Theodor.

Utöver Melodifestivalen, Diggiloo och succén på sociala medier har Theodor också medverkat i filmen Rymdresan.

– Det var jättespännande men just nu är det musiken som är huvudfokus. Men jag gillar som sagt att testa nya saker, så om det dyker upp en filmroll i framtiden kanske jag hoppar på igen, avslutar han.