Dubbelt upp med Johan Kinde på Stadsfesten

Magnus Östberg

Uppträder både som soloartist och  med Lustans Lakejer

johankinde

Johan Kinde är stilikonen som blev frontman i Lustans Lakejer under sent 1970-tal. Med låtar som Diamanter är en flickas bästa vän och Brustna hjärtans patrull fick bandet snabbt status som Sveriges svar på Roxy Music. Efter ”Lustans” släppte Kinde några soloalbum och är nu tillbaka som soloartist med en rykande färsk platta i bagaget.

Johan Kinde har dock lämnat den glamorösa livsstilen på det 1980-tal där det hör hemma. Idag kan Kinde inte bara titulera sig musiker utan även författare. I självbiografin Passera denna natt berättar han öppenhjärtligt om livet som popstjärna och hur han handlöst faller ner i en djup depression som senare visar sig vara en bipolär sjukdom.

Kindes nya skiva ska innehålla både nyskrivna låtar men också nyinspelade versioner av Lustansklassiker. Så vi räknar med att alla hängivna Kindefans kommer att bli nöjda – både med skivan och spelningen på stadsfesten. Johan Kinde uppträder både som soloartist och med bandet Lustans Lakejer på årets stadsfest. Dubbel dos av Kinde är alltid lagom mycket, eller hur?