…Jonas Persson, vd på Eksjö stadshotell.
Klassiskt & nytt på menyn
Du som är frekvent besökare på hotellet har säkert redan märkt några små förändringar i utbudet.
– Vi har bland annat tagit in några riktiga klassiker som råbiff och crème brûlée. Dessutom har vi sänkt priserna på för- och efterrätt för att göra det enklare att få en komplett matupplevelse, berättar Jonas.
Under våren kommer Jonas och personalen att jobba vidare med menyn och lansera ett helt nytt koncept.
– Men vi vill inte avslöja för mycket, men det blir ökat fokus på dryck och provningar – där har vi sett att det finns ett stort intresse, säger Jonas.
Mat, miljö & hälsa i god kombination
En trend i restaurangbranschen är ökat fokus på hälsa.
– Det handlar bland annat om mer vegetariska och veganska alternativ på menyn. Där har vi ganska bra kompetens och kommer att presentera nyheter på både lunch- och à la carte-menyn under året.
– Det finns ju dels ett hälsoinslag i maten, men också ett miljötänk. Jag tycker om att handla lokalt och att laga mat på råvaror som är närproducerade. I Eksjö med omnejd finns ju ett fantastiskt utbud på lokala producenter som levererar hög kvalitet.