Hallå där…

Magnus Östberg

…Jonas Persson, vd på Eksjö stadshotell.

Jonas Persson tog över som vd och gick in som delägare i Eksjö stadshotell den 1 januari i år. Jonas är ursprungligen från Skåne och har under de senaste 16 åren drivit restaurangen Hos Jonas i Vejbystrand. Som 14-åring började Jonas jobba i köket och utbildade sig även till kock. Dryck i kombination med mat är en stor passion för Jonas och för 8-9 år sedan utbildade han sig även till sommelier.

Klassiskt & nytt på menyn

Du som är frekvent besökare på hotellet har säkert redan märkt några små förändringar i utbudet.
– Vi har bland annat tagit in några riktiga klassiker som råbiff och crème brûlée. Dessutom har vi sänkt priserna på för- och efterrätt för att göra det enklare att få en komplett matupplevelse, berättar Jonas.

Under våren kommer Jonas och personalen att jobba vidare med menyn och lansera ett helt nytt koncept.
– Men vi vill inte avslöja för mycket, men det blir ökat fokus på dryck och provningar – där har vi sett att det finns ett stort intresse, säger Jonas.

Mat, miljö & hälsa i god kombination

En trend i restaurangbranschen är ökat fokus på hälsa.
– Det handlar bland annat om mer vegetariska och veganska alternativ på menyn. Där har vi ganska bra kompetens och kommer att presentera nyheter på både lunch- och à la carte-menyn under året.
– Det finns ju dels ett hälsoinslag i maten, men också ett miljötänk. Jag tycker om att handla lokalt och att laga mat på råvaror som är närproducerade. I Eksjö med omnejd finns ju ett fantastiskt utbud på lokala producenter som levererar hög kvalitet.